Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Anketa o nejlepší českou houbu

aktualizováno 
Pošlete svůj hlas houbě, která je pro české houbaře a kuchtíky tou nejlepší. Odhalme tak společně houbu, pro kterou jsme ochotni vydat se i do desítky kilometrů vzdálených lesů, jen abychom si na ní mohli pochutnat.

Momentálně rostou všechny houby a všude.

Anketa o nejlepší českou houbu začíná 31. srpna a skončí 30. září 2011. Bude ale rozdělená do dvou částí: nominační a finálové.

První, nominační fáze

První, nominační část bude trvat do 15. září. V rámci nominační části můžete posílat své tipy pomocí formuláře, který najdete po kliknutí do boxu. Do textového rámečku vyplňte název houby, nejlépe jejím celým názvem.

Inspiraci najdete například v našem atlasu hub.

V textovém rámečku na první místo napište název houby, pak můžete doplnit důvody, proč ji považujete za favoritku. Pro někoho je to vůně, pro dalšího možnosti použití v kuchyni, pro další prostě jen vzhled nebo odolnost vůči škůdcům. Tady se meze vaší fantazii nekladou.

Zde můžete hlasovat o nejlepší českou houbu

Důvod pro přesné pořadí vypsání informací? V naší databázi se pak přehledně a abecedně seřadí houby podle názvu, takže snadno vyhodnotíme pořadí jednotlivých druhů.

Za vaši preciznost a dodržování těchto pravidel vám velmi děkujeme.

Druhá fáze

Od 16. září podle vašich nominačních návrhů vybereme 20 nejoblíbenějších druhů a vytvoříme anketu, kde z nich budete moci zvolit skutečnou nejlepší českou houbu. Vítěze vyhlásíme během října.

Fotosoutěž s Vodafonem o nejlepší rodinný houbařský úlovek

Zúčastněte se i soutěže o nejkrásnější houbařský úlovek. Podrobné instrukce o soutěži najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.