Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Anketa o nejlepší českou houbu

aktualizováno 
Pošlete svůj hlas houbě, která je pro české houbaře a kuchtíky tou nejlepší. Odhalme tak společně houbu, pro kterou jsme ochotni vydat se i do desítky kilometrů vzdálených lesů, jen abychom si na ní mohli pochutnat.

Momentálně rostou všechny houby a všude.

Anketa o nejlepší českou houbu začíná 31. srpna a skončí 30. září 2011. Bude ale rozdělená do dvou částí: nominační a finálové.

První, nominační fáze

První, nominační část bude trvat do 15. září. V rámci nominační části můžete posílat své tipy pomocí formuláře, který najdete po kliknutí do boxu. Do textového rámečku vyplňte název houby, nejlépe jejím celým názvem.

Inspiraci najdete například v našem atlasu hub.

V textovém rámečku na první místo napište název houby, pak můžete doplnit důvody, proč ji považujete za favoritku. Pro někoho je to vůně, pro dalšího možnosti použití v kuchyni, pro další prostě jen vzhled nebo odolnost vůči škůdcům. Tady se meze vaší fantazii nekladou.

Zde můžete hlasovat o nejlepší českou houbu

Důvod pro přesné pořadí vypsání informací? V naší databázi se pak přehledně a abecedně seřadí houby podle názvu, takže snadno vyhodnotíme pořadí jednotlivých druhů.

Za vaši preciznost a dodržování těchto pravidel vám velmi děkujeme.

Druhá fáze

Od 16. září podle vašich nominačních návrhů vybereme 20 nejoblíbenějších druhů a vytvoříme anketu, kde z nich budete moci zvolit skutečnou nejlepší českou houbu. Vítěze vyhlásíme během října.

Fotosoutěž s Vodafonem o nejlepší rodinný houbařský úlovek

Zúčastněte se i soutěže o nejkrásnější houbařský úlovek. Podrobné instrukce o soutěži najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.