Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Anketa o nejlepší českou houbu

aktualizováno 
Pošlete svůj hlas houbě, která je pro české houbaře a kuchtíky tou nejlepší. Odhalme tak společně houbu, pro kterou jsme ochotni vydat se i do desítky kilometrů vzdálených lesů, jen abychom si na ní mohli pochutnat.

Momentálně rostou všechny houby a všude.

Anketa o nejlepší českou houbu začíná 31. srpna a skončí 30. září 2011. Bude ale rozdělená do dvou částí: nominační a finálové.

První, nominační fáze

První, nominační část bude trvat do 15. září. V rámci nominační části můžete posílat své tipy pomocí formuláře, který najdete po kliknutí do boxu. Do textového rámečku vyplňte název houby, nejlépe jejím celým názvem.

Inspiraci najdete například v našem atlasu hub.

V textovém rámečku na první místo napište název houby, pak můžete doplnit důvody, proč ji považujete za favoritku. Pro někoho je to vůně, pro dalšího možnosti použití v kuchyni, pro další prostě jen vzhled nebo odolnost vůči škůdcům. Tady se meze vaší fantazii nekladou.

Zde můžete hlasovat o nejlepší českou houbu

Důvod pro přesné pořadí vypsání informací? V naší databázi se pak přehledně a abecedně seřadí houby podle názvu, takže snadno vyhodnotíme pořadí jednotlivých druhů.

Za vaši preciznost a dodržování těchto pravidel vám velmi děkujeme.

Druhá fáze

Od 16. září podle vašich nominačních návrhů vybereme 20 nejoblíbenějších druhů a vytvoříme anketu, kde z nich budete moci zvolit skutečnou nejlepší českou houbu. Vítěze vyhlásíme během října.

Fotosoutěž s Vodafonem o nejlepší rodinný houbařský úlovek

Zúčastněte se i soutěže o nejkrásnější houbařský úlovek. Podrobné instrukce o soutěži najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Další z rubriky

Kotrč je pro řadu houbařů oblíbenou houbou, i když se hůř čistí. Pochvalují si...
Koše hřibů teď z lesa asi nepřinesete, ale pořád je z čeho vybírat

Na růstu hub se teplé počasí posledních dní neprojevilo zrovna příznivě, alespoň v Čechách. Po několika týdnech, kdy na řadě míst nosili lidé z lesa košíky...  celý článek

Prvních šest ze sedmi vítězných snímků houbařské fotosoutěže na Hobby iDNES.cz
Ještě před pár dny jste nosili z lesa hřiby, ukázaly vaše fotografie

Hřiby můžete najít i teď, jenže přešlé prvními mrazíky už nemusí být k jídlu. Je to, jako byste konzumovali nahnilé maso. Ale už se dají najít zimní druhy jako...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.