Tohle Pohlreich ještě nezažil. Bouda v Obřím dole byla drsný punk

  0:01
Nikdy si prý nemyslel, že něco podobného vysloví. „Sem ty lidi jezděj kvůli tomu, jak je to tu krásně vošklivý. Pokrok už došel tak daleko, že už to všem leze na nervy,“ konstatoval Zdeněk Pohlreich po setkání s hosty trochu omšelé Boudy v Obřím dole pod Sněžkou.

Lehce otřesen se tedy šéf raději věnuje kuchyni podniku, jehož provozovatelka chce poradit, jak udělat z tuctové hospody vyhlášenou. Aby se lidé vraceli.

Ne že by zdejší kuchař neměl ponětí, co a jak vařit. Jenže jinak příjemný šestadvacetiletý kluk, který utekl z Prahy zřejmě před sebou samým, se tváří, že to nejlepší už dávno uvařil. A spoustu věcí prostě jen neřeší, protože ho nic netlačí.

Rutina v kuchyni, kde si často musí sám i mýt nádobí, ho ale údajně ubíjí. Kvalitní suroviny, které se snaží provozovatelka Klára Veverková nakupovat v řadě případů přímo od farmářů, je schopen zazdít třeba tím, že jinak výborný řízek klidně vědomě naservíruje se zatuchlou strouhankou a šťouchanými brambory čpícími po zemině.

Od šéfa dostane po zásluze za uši, ale hlídat si ho musí jeho šéfová. Ta ovšem kontroluje výstupy z kuchyně čistě namátkou. Jako absolventka hotelové školy je sice z oboru, ale sama si není úplně jistá, zda umí personálu jasně říct, co po něm chce a důsledně na tom trvat.

Hřeší na to nejen kuchař, ale evidentně i její přítel, který má na starosti zásobování a údržbu. A na stavu pokojíků určených pro hosty je to bohužel výrazně znát.

Koncepčně by Klára boudu ráda viděla jako příjemné místo pro letní sezonu (nejen proto je bouda momentálně zavřená, takže na běžkách si tam nedáte ani grog), kde bude moci nabízet vyhlášenou kuchyni se zvěřinou, skvělým vepřovým mangalica (o plemeni prasat s jinou chutí masa čtěte zde) či med od vlastních včel. Tak, aby na model „táta si dá pivo, máma maximálně skleničku a vybalíme si svačiny“ rodiny zapomněly a chtěly se do Boudy vrátit právě kvůli její kuchyni.

Řízek se zatuchlou strouhankou a s brambory s chutí zeminy není úplně tím...
Dobré brambory hned jinak voní, a hlavně chutnají.
I dobré brambory ale potřebují dochutit, kuchař by je nikdy neměl na stůl...
Když Krkonoše, tak jídla z brambor. Připravujete je každý den ze základní...

Řízek se zatuchlou strouhankou a s brambory s chutí zeminy není úplně tím pravým ořechovým; a i když pak koupíte opravdu dobré brambory, je potřeba je dochutit. Ale hlavně se z nich dá uvařit spousta výborných jednoduchých krkonošských jídel, která stojí za hřích.

Zvládne to Klára s kuchařem demotivovaným každodenní rutinou, podávajícím třeba kančí i jiné kvalitně připravené maso bez omáčky jen proto, že je líný ji z ořezu z masa připravit? Práci v kuchyni navíc komplikuje její nesmyslné uspořádání, kvůli kterému se všichni naběhají jako pošťáci, či chybějící vybavení, ať už jde o odvětrávání, troubu či myčku.

Nakonec ani nejde o vaření. Nejdřív si tu musí vyřešit vztahy

Jenže tyto v podstatě triviální a snadno odstranitelné překážky na cestě k lepší kuchyni a spokojenějším hostům bohužel zdaleka nejsou jedinými problémy, které v Boudě v Obřím dole nakonec vybublají na povrch. Nedořešené osobní i majetkové vztahy z minulosti provozovatelku boudy pod Sněžkou drsně doženou.

Stejně jako natáčecí štáb i diváky dalšího premiérového dílu Ano, šéfe! tak ve čtvrtek večer na Primě čeká jedno z nejdramatičtějších rozuzlení, jaké pořad během několika let natáčení zažil.

Autor:
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...