Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Lahodný cheesecake zvládne připravit i ten, kdo neumí péct

aktualizováno 
Je chuťově úžasně jemný a lahodný, přesto na něm není nic složitého. Ani troubu nepotřebujete. Jen pár ingrediencí, trochu času a chladničku, ve které necháte dort ztuhnout.

Dort je rychlý, na videu je evidentní, že ho má Markéta Krajčovičová hotový za chviličku. Akorát mu musíte dopřát dvou až tříhodinový pobyt v chladničce, takže se vyplatí připravit ho den předem, ideálně večer. Nebo prostě musíte počítat s trpělivým čekáním, než ho budete moci nakrájet a servírovat. 

Jaké ingredience budete na dort potřebovat

Na korpus si nechte změknout 100 g másla a nadrťte si 250 g máslových sušenek. Na náplň dortu budete potřebovat 600 g sýra typu žervé, 100 g cukru moučka, 300 ml našlehané 30% šlehačky a 25 ml mandlového likéru. Na dozdobení dortu pak drcenou čokoládu, čokoládové hoblinky nebo kakao.

Rozdrobené sušenky spojte se změklým máslem a natlačte je pomocí lžíce na dno...

Sušenky podrťte třeba válečkem na nudle, vyplatí se vložit je například do mikrotenového sáčku, ze kterého pak drobečky jednoduše nasypete do mísy. A nebo je lze drtit po částech v nástavci mixéru na sekání oříšků. Ale můžete je samozřejmě nadrobit i ručně.

Pak drobečky v misce spojte se změklým máslem a vzniklou hmotou nandejte do formy. Rozprostřete ji na dno, ke stěnám formy trochu víc, aby vznikl vyvýšený okraj, a lžící postupně po celé ploše umačkejte. Drobečky se pevně spojí a po ztuhnutí vytvoří pevný korpus. Než ušleháte sýrový krém, dejte do chladničky. 

K sýru typu žervé přimíchejte ušlehanou 30% šlehačku.
Přimíchejte ještě mandlový likér.
Ušlehaný krém nalijte na zchladlý korpus a dejte na dvě až tři hodiny ztuhnout...

V misce smíchejte žervé, ušlehanou šlehačku a přidejte trochu cukru, ani nemusíte připravených 100 g, a promíchejte metličkou, nakonec vmíchejte mandlový likér. Ušlehanou směs nalijte do formy s korpusem ze sušenek a dejte ztuhnout do chladničky alespoň na dvě až tři hodiny.

Ze ztuhlého dortu opatrně sejměte dortovou formu, nazdobte ho čokoládou nebo...

Poté z hotového dortu sejměte okraj dortové formy a povrch posypte čokoládovou drtí, čokoládovými hoblinkami nebo kakaem a můžete servírovat.  

Tento rychlý, lahodný a oblíbený dort připraví cukrářka Markéta Krajčovičová ve svém pořadu Božské dorty od Markéty v pondělí po osmé večer na televizi Prima love. 

Chybět nebude marcipánový dort pro hasiče: požární hydrant

Cukrářská fotogalerie

A cheescake jako obvykle nebude jediným dortem, jehož přípravu Markéta předvede. Rozhodla se také udělat radost svým kamarádům, jabloneckým hasičům. V horských oblastech totiž nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat.

Jako poděkování drsným chlapům, kteří jí v zimě několikrát pomohli se sněhem nebo odstranit nebezpečné rampouchy ze střechy, se Markéta pustí do modelování dortu ve tvaru hasičského hydrantu. Dívat se Markétě pod ruce, jak takový dort vzniká, je zážitek sám o sobě (na modelování podobného marcipánového dortu se můžete podívat například zde).

V případě hodně členitých dortů Markéta radí vyválet marcipánovou hmotu na potahování o něco silnější, aby při potahování nejrůznějších výstupků na dortu nepopraskala. Patinu vytváří pomocí práškového kakaa, které nanáší štětcem.

Autor:




Nejčtenější

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Další z rubriky

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Takto dopadnou dřevěná prkénka, o která se dlouho nikdo nestaral.
Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají...  celý článek

Zapečenou směs před podáváním ozdobte trochou zeleného.
Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

Toplac s.r.o. - Anna Rendlová
Operátoři skladu a řidiči

Toplac s.r.o. - Anna Rendlová
Středočeský kraj
nabízený plat: 20 000 - 22 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.