Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

  0:04aktualizováno  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci koriandru a chilli papriček nad ním bezpochyby zaplesají.

Jednoduchá a lehká, to je společný jmenovatel jídel vhodných pro teplé letní dny, kdy nechceme trávit spoustu času v rozpálené kuchyni. A ani netoužíme nacpat se něčím, po čem nám bude těžko.

Zdeněk Pohlreich si pro svůj poslední díl čtvrté řady primáckého pořadu Teď vaří šéf vybral inspirativní lehké recepty světové kuchyně, vhodné právě pro léto. Tu sáhl do Afriky, tu do Itálie, kupodivu nevynechal dokonce ani Peru, odkud si vypůjčil recept na ceviche (recept od rodilého Peruánce najdete zde).

Rychlé křupavé cibulové kroužky krok za krokem

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky, které můžete rozebrat na menší dílky.

Kuličky koriandru a římský kmín nasucho opražte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři, krásně se rozvoní. Takto připravené koření, trochu cizrnové mouky a díl rýžové mouky spolu smíchejte v misce a přidejte přiměřené množství teplé vody; těstíčko nesmí být příliš řídké, aby na cibulových plátcích drželo.

Fotogalerie

Těsto dobře promíchejte, přidejte ještě špetku soli, přihoďte nadrobno nasekané snítky čerstvého koriandru, nadrobno pokrájenou zelenou chilli papričku bez semínek, a pro svěží chuť přidejte ještě čerstvou šťávu z půlku citronu.

A můžete se pustit do smažení. Kroužky obalené v těstíčku hned vkládejte do rozpáleného rostlinného oleje, usmažte do křupava z obou stran a vyndejte do misky vyložené papírovým ubrouskem.

Jakmile se do něj mastnota vsákne, smažené kroužky naservírujte na talíř a pro dochucení je ještě posypte směsí mořské soli, chilli a špetky cukru.

Autor:




Nejčtenější

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

Mrazicí médium ze sady Handy
Oprava radiátoru za plného provozu. Nejlepší je zmrazit trubky

Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V rodinném domku to nemusí být problém, ale...  celý článek

Ví, jak chutná, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí...
Hmyzí příběhy zblízka: kobylka pijící z louže nebo kopulující mouchy

Fotograf Jiří Anderle ví, jaké to je, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí ocenit i dříče čmeláka z Pošumaví s nákladem pylu či berušku...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.