Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

  0:04aktualizováno  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci koriandru a chilli papriček nad ním bezpochyby zaplesají.

Jednoduchá a lehká, to je společný jmenovatel jídel vhodných pro teplé letní dny, kdy nechceme trávit spoustu času v rozpálené kuchyni. A ani netoužíme nacpat se něčím, po čem nám bude těžko.

Zdeněk Pohlreich si pro svůj poslední díl čtvrté řady primáckého pořadu Teď vaří šéf vybral inspirativní lehké recepty světové kuchyně, vhodné právě pro léto. Tu sáhl do Afriky, tu do Itálie, kupodivu nevynechal dokonce ani Peru, odkud si vypůjčil recept na ceviche (recept od rodilého Peruánce najdete zde).

Rychlé křupavé cibulové kroužky krok za krokem

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky, které můžete rozebrat na menší dílky.

Kuličky koriandru a římský kmín nasucho opražte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři, krásně se rozvoní. Takto připravené koření, trochu cizrnové mouky a díl rýžové mouky spolu smíchejte v misce a přidejte přiměřené množství teplé vody; těstíčko nesmí být příliš řídké, aby na cibulových plátcích drželo.

Fotogalerie

Těsto dobře promíchejte, přidejte ještě špetku soli, přihoďte nadrobno nasekané snítky čerstvého koriandru, nadrobno pokrájenou zelenou chilli papričku bez semínek, a pro svěží chuť přidejte ještě čerstvou šťávu z půlku citronu.

A můžete se pustit do smažení. Kroužky obalené v těstíčku hned vkládejte do rozpáleného rostlinného oleje, usmažte do křupava z obou stran a vyndejte do misky vyložené papírovým ubrouskem.

Jakmile se do něj mastnota vsákne, smažené kroužky naservírujte na talíř a pro dochucení je ještě posypte směsí mořské soli, chilli a špetky cukru.

Autor:




Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Další z rubriky

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Ovesné košíčky plněné jogurtem
Ovesné košíčky plněné jogurtem

Zdravá rychlovka pro celou rodinu.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.