Diskuze

Zapomeňte na řízky a benzinku. Na cesty si připravte italský sendvič

"Moje máma mi vždycky připravovala sendvič na pláž," vzpomíná před cestou do Itálie šéfkuchař Emanuel Ridi. Tak proč si na dlouhou cestu opravdu vynikající sendvič nepřipravit také. Jako v italské kuchyni obecně, i u sendviče caprese s pistáciovým pestem hrají hlavní roli kvalitní suroviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

Benjout

9. 7. 2012 17:38
sakra

to mi je líto že jsem tuhle diskusi  promeškal, tady se dalo krásně vyřádit ;-D Je tu ta největší sešlost prázdných českých knédlů ;-D Tu foccaciu doma nedělejte (na oko sice levnější) ale platíte tam energie a svůj čas. Lehčí je jít do krámu a zhřešit nákupem předpečené ale docela dobré focacci a nebo kdo máte poblíz winefood nebo podobný ita obchod tak tam maj vždy čerstvou snad za 20.- s mozzarelou, rajčaty a pestem vás jeden sendvič vyjde třeba na 50 korun... ale co je to proti stokoruně vykouřený v cigaretách nebo 50 korunám za bagetu na benzince. a pohádky o domácí paštice si nechte pro papoušky... všichni kupujete májku! VŠICHNI

0 0
možnosti
P

parketka

5. 7. 2012 9:19
tak tak

A tomu já řikám správná česká debata - od rajčat a olivového oleje k řízku z krkovičky s okurkou naloženou v octu a cukru. Ono toho olivového oleje je tam vážně strašně moc ještě bysme z toho mohli ztloustnout a po sýru a zelenině v chlebu je brzy hlad takže sádlo z pořádnýho čuníka to jistí.

0 0
možnosti
M

magazin.4

5. 7. 2012 13:14
Re: tak tak

Zelenina není potravina, to jsou jen trávící enzymy, voda a vláknina. A pokud máte po chlebu hlad, přestaňte jíst ty nadýchané bílé chemické obalovače vzduchu a dejte si opravdový celozrnný chléb, ne ty barvené karamelem.

dobreazdrave.cz/muj-osvedceny-recept-na-domaci-chleb

0 0
možnosti
BV-S

bez vysvětlení - smazán

4. 7. 2012 22:55
no to víšžejooooooo

;-D ;-D ;-D ;-D  ;-D ;-D

0 0
možnosti
P

prezdivkapetr

4. 7. 2012 20:54
tak to teda ne

na rizek mi nesahejte

1 0
možnosti
D

dzji

7. 7. 2012 12:13
Re: tak to teda ne

ba že

0 0
možnosti
EJ

Rosinanta

4. 7. 2012 10:37
polejeme olejem

a zvrhne do už tak mastného pesta půl láhve extra virgin Zdroj: http://hobby.idnes.cz/sendvic-caprese-recept-0bh-/hobby-domov.aspx?c=A120629_141424_hobby-domov_mce

To mě pobavilo, velmi přesné. ;-D Akorát že to nedělá jenom Ital, ale všichni tady ti moderní kuchaři, pólrajchem počínaje a Oliverem konče. Udělají super vypadající jídlo a v závěru na to vylijou litr oleje, blééé.

Jinak bagety nebo sendviče jsou na cestu super, většinou dělám zapečené - panini, nebo někdy taky slaný štrůdl - šunka, sýr, rajče, bazalka. Je to mnohem lepší než mastný studený řízek se suchým chlebem. Ale je fakt, že jsem zaujatá, protože mě řízky obecně moc nejedou.

0 0
možnosti
MM

hefaistosh

4. 7. 2012 23:48
Re: polejeme olejem

Ten štrůdl je supr,s ním se dají dělat divy a na spousty způsobů.

0 0
možnosti
MP

martas38

4. 7. 2012 1:14
...

Zdenda tady už dlouho nic nepřipálil.

0 0
možnosti
PJ

Petrik73

4. 7. 2012 7:15
Re: ...

Zřejmě mu to roztápí a griluje někdo jiný. Je fakt, že loni mu z toho šlehaly plameny a výsledné jídlo mělo vždy prima černou kůrčičku. A nebo to vypiloval.

0 0
možnosti
PK

Pěkný Nick

3. 7. 2012 20:55
2 0
možnosti
N

nick_na_prani

5. 7. 2012 13:32
Re: Ital nezná ten zázrak

Genialni :-) R^

0 0
možnosti
LS

Lípa srdčitá

3. 7. 2012 20:33
Obložené bagety

připravuju už několik roků, je to bezvadné

0 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

3. 7. 2012 20:08
adept na nejpitomnější titulek týdne

Prošel jsem si článek raději dvakrát a ještě jsem použil vyhledávání Ctrl+F a v článku o benzince nic není. Autor titulku snad myslel, že se olej kupuje jen na benzince (a to i na řízky)?

Za druhé tahle paušalizace co kdo kdy kde jí je stejně pitomá, jako když se tvrdilo, že Češi jsou paštikáři -tak se totiž stravuje většina batůžkářů a low cost (nízkonákladových) cestovatelů na světě.

A preferovat Italskou kuchyni jako jedinou a nejlepší je spíše reklama na TV pořad a měla my tak být i označena. Stačí mrknou klidně jen do Bulharska, Turecka, Řecka, Španělska a jejich kuchyni. Většině lidí v Itálii nakonec začne vadit turistický stereotyp - pásta + pizza, to už jsou výše zmíněné země bohatší i pro turisty, tam podobný stereotyp nenajdete.

6 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

3. 7. 2012 23:17
Re: adept na nejpitomnější titulek týdne

Co chcete od novinářské tykve, co se pokouší maskovat reklamu? Stejné je to tu i reklamou na Pohlreicha.

Prostě něco jako etika (novinářská) už se dávno nenosí.

0 0
možnosti
AR

Asmas Rogerg

3. 7. 2012 17:45
Jídlo?

Nevím, proč tu všichni řešíte jídlo. Pokud jsem to správně pochopil, tak je to reklama na Emanuelův nový obchod.

3 0
možnosti
RM

ricpic3

5. 7. 2012 18:27
Re: Jídlo?

reklama a reklamní kampaň vypadá podstatně jinak, ale to ty se svým rozhledem zcela jistě víš, že ?;-D

0 0
možnosti