Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

aktualizováno 
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.

Jen těžko může vydělávat hotel s restaurací s obrovskými provozními náklady, kam si zajdou na oběd jen lidé z radnice. A to ještě na menu s polévkou za 75 Kč. Proto po letech stagnace radnice ze svého středu loni vybrala dva své nové zástupce, kteří se mají o běh restaurace postarat.

Fotogalerie

Ti po pár měsících požádali o pomoc pořad Ano, šéfe! Vědomi si toho, že problematice restauračních zařízení vůbec nerozumí a dotování provozu hotelu Zámek z jiných výnosů města není dlouhodobě udržitelné. Koneckonců srovnání s jadernou ponorkou a šlapadlem je jejich. To vnímá šéf stejně.

A skutečně tu jde o přehlídku zoufalství: jeden na druhého se vymlouvá, každý by rád kompetence, ale nikdo jich nevyužívá, každému stačí mít své jisté. „Vy nemáte zboží, vy nemáte náladu, vy nemáte nic,“ znechuceně konstatuje Pohlreich, když se snaží ne příliš spolupracujícímu personálu v kuchyni předvést, jak připravit nesraženou omáčku a dojde smetana. A vypadá to, že to nikoho zvlášť netrápí.

Pokus o zázrak

„Konec starých časů. Je rok 2015, tak začni tak vařit. Každý musí vědět, co má dělat! Deleguj práci! Udělej to hned! Neexistuje, že by něco nešlo,“ tato a další hesla rozvěsil po kuchyni šéf, aby personálem v kuchyni pohnul.

Vůči havířovskému zastupiteli za KSČM v pozici jednatele si nebere servítky a poměrně přímočaře mu vysvětluje, že nadšená hesla ze schůzí ani párek zdarma bezútěšnou situaci nezmění. Jen rychlé a konkrétní kroky, i kdyby se měli s polovinou lidí rozloučit a zkusit provoz resuscitovat s jiným ansáblem.

Předposlední díl aktuální série Ano, šéfe! ve čtvrtek večer na Primě jednoznačně ukáže pozadí fungování restaurační kuchyně zase trochu jinak (propojení s radnicí už tu bylo, jen šlo o pronájem). Vzkaz je jasný: bez lidí, kteří své profesi rozumí a jejich práce je baví, hospodu neukočírují ani politici.

Autor:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Další z rubriky

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.