Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

aktualizováno 
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.

Jen těžko může vydělávat hotel s restaurací s obrovskými provozními náklady, kam si zajdou na oběd jen lidé z radnice. A to ještě na menu s polévkou za 75 Kč. Proto po letech stagnace radnice ze svého středu loni vybrala dva své nové zástupce, kteří se mají o běh restaurace postarat.

Fotogalerie

Ti po pár měsících požádali o pomoc pořad Ano, šéfe! Vědomi si toho, že problematice restauračních zařízení vůbec nerozumí a dotování provozu hotelu Zámek z jiných výnosů města není dlouhodobě udržitelné. Koneckonců srovnání s jadernou ponorkou a šlapadlem je jejich. To vnímá šéf stejně.

A skutečně tu jde o přehlídku zoufalství: jeden na druhého se vymlouvá, každý by rád kompetence, ale nikdo jich nevyužívá, každému stačí mít své jisté. „Vy nemáte zboží, vy nemáte náladu, vy nemáte nic,“ znechuceně konstatuje Pohlreich, když se snaží ne příliš spolupracujícímu personálu v kuchyni předvést, jak připravit nesraženou omáčku a dojde smetana. A vypadá to, že to nikoho zvlášť netrápí.

Pokus o zázrak

„Konec starých časů. Je rok 2015, tak začni tak vařit. Každý musí vědět, co má dělat! Deleguj práci! Udělej to hned! Neexistuje, že by něco nešlo,“ tato a další hesla rozvěsil po kuchyni šéf, aby personálem v kuchyni pohnul.

Vůči havířovskému zastupiteli za KSČM v pozici jednatele si nebere servítky a poměrně přímočaře mu vysvětluje, že nadšená hesla ze schůzí ani párek zdarma bezútěšnou situaci nezmění. Jen rychlé a konkrétní kroky, i kdyby se měli s polovinou lidí rozloučit a zkusit provoz resuscitovat s jiným ansáblem.

Předposlední díl aktuální série Ano, šéfe! ve čtvrtek večer na Primě jednoznačně ukáže pozadí fungování restaurační kuchyně zase trochu jinak (propojení s radnicí už tu bylo, jen šlo o pronájem). Vzkaz je jasný: bez lidí, kteří své profesi rozumí a jejich práce je baví, hospodu neukočírují ani politici.

Autor:




Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Unikátní sbírka karlovarských lázeňských pohárků, kterou spravuje Lukáš Lojín,...
Rodina má dva tisíce lázeňských pohárků, zaujaly i tým Guinessovy knihy

Když v roce 1951 kupoval karlovarský balneolog Jaroslav Dolina za tehdejších pět korun československých první karlovarský lázeňský pohárek, nemohl tušit, že...  celý článek

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Další z rubriky

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Letní grilování iDNES.cz
SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.