Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kuře využijte i na jarní roládu, skvělá bude s medvědím česnekem

  9:03aktualizováno  9:03
Z poměrně fádního kuřecího masa dokáže chuťově výrazná náplň docela jednoduše vykouzlit opravdovou lahůdku. Zkuste roládu se sušenou šunkou, dvěma druhy sýra a sterilovanou kapií. A na Velikonoce se nemusíte bát papriku nahradit čerstvými kopřivami, nebo ještě lépe aromatickými listy medvědího česneku.

Plněné kuřecí roládky můžete naplnit jak podle receptu, tak třeba mladými kopřivami nebo medvědím česnekem. | foto: www.e-knihovnicka.cz

Pokrájená na plátky láká k ochutnání díky pestré náplni, vzhledem ke kombinaci kuřecích prsou, sušené šunky, sýra a kapie pak chutí nezklame. Přesto je tato roláda jednoduchá, rychlá na přípravu a velice variabilní.

S její chutí si totiž můžete pěkně pohrát, je jen na vás, jak nakombinujete její náplň. Na Velikonoce můžete k sušené šunce přihodit třeba měkký kozí sýr a čerstvé listy chuťově výrazného a aromatického medvědího česneku (o něm čtěte více zde a zde) a máte sváteční lahůdku jedna báseň.

Podívejte se na video, jak poznat jarní bylinky, které nahradí česnek:

Jako příloha se k takové šťavnaté kuřecí roládě se sýrovou omáčkou v podobě výpeku skvěle hodí šťouchané brambory s orestovanou cibulkou a slaninou. Případně zkuste nasucho opečené chlebové toasty.

Jak na roládu z kuřecích prsou, krok za krokem

Ingredience potřebné na kuřecí roládu plněnou šunkou, sýrem a paprikou: 3 až 4 kusy kuřecích prsíček, 6 plátků jakékoliv sušené šunky, 6 plátků tvrdého sýra (může být i eidam), 100 g sýra s modrou plísní (například Niva), sterilovaná kapie, čerstvá zelená paprika, lžíce olivového oleje, půl lžičky soli, olej do zapékací misky.

Fotogalerie

Osušená, ostrým nožem naříznutá kuřecí prsa rozklepejte na větší plátky, ideálně jemně v PE sáčku, aby se příliš nerozbila jejich struktura. Na každý plátek masa rozložte po 2 plátcích sušené šunky a přidejte 2 plátky eidamu.

Na jednu stranu masového plátku naložte do pruhu na kousky nakrájenou Nivu, přidejte na nudličky upravenou sterilovanou kapii a vše obložte dvěma pruhy čerstvé zelené papriky. Od konce s paprikovo-sýrovou náplní plátky pečlivě zarolujte a spoj zajistěte několika párátky včetně obou konců rolády.

Připravené rolky naskládejte jednu vedle druhé do zapékací misky odpovídající velikosti a vytřené olejem. Na dno je ukládejte vždy spíchnutým spojem dolů. Zvlášť si v misce vymíchejte olivový olej se solí a rolády směsí důkladně potřete.

Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, aby se při vysoké teplotě maso pěkně zatáhlo a nepustilo cennou šťávu, pak pečte za občasného polití uvolněným výpekem zhruba 30 minut. Měkké roládky vyndejte opatrně na talíř, nechte je přibližně pět minut zatáhnout a zbavené párátek je ostrým nožem pokrájejte na silnější plátky. Podávejte přelité teplým výpekem, jako příloha jsou skvělé obyčejné šťouchané brambory.

Další inspirativní recepty najdete v časopise Knihovnička Recepty.

Autoři:




Nejčtenější

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.