Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

  0:05aktualizováno  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O tom, zda je to životaschopný nápad, právě rozhoduje start-up.

Máslo působí na vynálezce po celém světě zřejmě jako magnet, jen se zatím soustředili na vývoj speciálních nožů, které usnadní jeho roztírání po vyjmutí z lednice. Zatím na to šli každý z jiného konce, Britové ho zahřívají (více zde), zatímco Australané sázejí na tenká vlákna másla (článek čtěte zde).

Podívejte se, jak takový nůž pracuje:

Teď navrhl osmatřicetiletý Geraint Krumpe z Chicaga hranol naplněný máslem tak, abyste měli veškeré jeho používání v kuchyni co nejjednodušší. Princip připomíná vysouvání lepidla z tyčinky. Uprostřed je šroub, který máslo posouvá nahoru či dolů. Podle konstruktéra lze jeho vynálet používat nejen na máslo, ale na všechny roztíratelné potraviny, tedy i na sádlo či margarín, naplnit si ho můžete třeba doma připraveným bylinkovým máslem.

Butter Boss slibuje konec drobků v máslence i mastných prstů, protože si s jeho pomocí namažete nejen máslo na chleba, ale také s ním cokoliv potřete, aniž byste se ho museli dotknout rukou. Díky rysce v průhledném víčku můžete vytlačit přesné množství a patřičný přesný kousek následně ukrojit.

Fotogalerie

Vyroben je z materiálu, který odolá teplu, aby se dal bez obav používat při grilování nebo roztírání másla na pánvi, třeba na sázená nebo smažená vejce. Zrovna tak přímo z tyčinky potřete máslem třeba smaženou kukuřici či horký toust. A nemusíte se bát ho strčit do myčky, kvalitní plast prý něco vydrží. 

V nejjednodušší verzi přijde „máslák“ na 16 dolarů, tedy zhruba na 400 Kč. A za 36 dolarů si ho můžete koupit i s pomocníkem na přípravu míchaných vajec.

Butter Boss totiž není Krumpův první nápad. Podnikavý muž díky loňskému start-upu prorazil už s pomocníkem Goose, který před uvařením promíchá obsah vajíčka, aniž by poškodil jeho skořápku. Momentálně se prodává za 25 dolarů, při současném kurzu tedy zhruba za 700 Kč. Takto připravené míchané vejce je podle Krumpeho krémovější a chutnější než ta připravená běžným způsobem.

Ocenili byste tohoto nového pomocníka do kuchyně?

celkem hlasů: 1289

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 29. května 2015. Anketa je uzavřena.

Ne, vypadá to jen na další zbytečný krám do domácnosti 994
Ano, řeší to přesně ty problémy, které s použitím másla v kuchyni máme 161
Vyzkoušel(a) bych, ale nejsem si jistý, že by mě to oslovilo 134
Autor:




Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Další z rubriky

Instalatér, ilustrační obrázek
PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá,...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.