Odhadujete správně. Jednoduše usmažíte talíř palačinek, které slepíte krémem a posypete třeba kandovaným ovocem jako cukrářka Markéta Krajčovičová z Jablonce nad Nisou pro pořad Božské dorty od Markéty televize Prima love (vysílá se každé pondělí po osmé večer).
Recept zvládnete i bez cukrářské průpravy
Potřebné ingredience: 1 litr mléka, 8 vajec, 500 g mouky a špetka soli, případně lžička cukru. Záleží na vašem rodinném receptu na palačinky, každý je dělá trochu jinak (viz například postup přípravy palačinek v článku zde).
Na citronový krém budete potřebovat 3 balení polotučného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru a šťávu i kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
V míse prošlehejte mléko s vejci, přidejte špetku soli, případně i zhruba lžičku cukru. Přisypte hladkou mouku a vyšlehejte hustší těstíčko.
"Směs by měla být hutnější, protože potřebujete připravit silnější pevnější palačinky," vysvětluje Markéta. Těsto nechte chvilku odpočinout v lednici a poté usmažte na oleji nebo na troše másla hromadu palačinek.
Než vychladnou, připravte si citronový krém: smíchejte polotučný tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, pak přidejte i šťávu a strouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu. Krém důkladně prošlehejte.
Vychladlé palačinky vrstvěte na sebe jednou po druhé, na tu spodní vždy naneste menší vrstvu krému. Hotový dort poprašte moučkovým cukrem, posypte kandovaným ovocem a chvíli nechte odležet v chladničce. Bude se lépe krájet.