Hobby.cz

Ptejte se kuchařky Kamily Rundusové

Kamura ví, že se jí i očima.
velikost textu:
vydáno 29.7.2015 9:00
Kamura, vlastním jménem Kamila Rundusová, se právě vrátila z kuchařské stáže z Thajsku. Zeptejte se jí, jaké to je vařit v tak kulturně jiném prostředí.
OTÁZKA: Dobré ráno. Co si myslíte o tom, že mnoho kuchařů tvrdí, že ženská do kuchyně nepatří? :-) Díky Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Myslím, že je to velice individuální. A mohl by to být klidně i chlap, který se v kuchyni rozbrečí. Stejně tak jako ženská. Důležitý je být tvrdej a jít si za tím... 29.7.2015 9:02
OTÁZKA: Jaké thajské jídlo máte nejraději ? Před třemi lety jsem byla v Thajsku a prošla jsem kurzem vaření, jejich kuchyňi miluju. Suzanka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Suzanko, thajské jídlo mám moc ráda. Úplně nejradši snad jejich pálivé polévky. Tom yum je moje nejoblíbenější vůbec. 29.7.2015 9:03
OTÁZKA: Ahoj Kamu! Chystám se do Vietnamu, tak by mne zajímalo kde se ti tam nejvíc libilo a jestli bys doporucila nejaky kurz vareni? Jake jidlo ve Vietnamu ti nejvic chutnalo? Jakub
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Čau Kubo, nejvíc mě zaujal střední Vietnam a to město Hue a Da Lat. A dobrého jídla je tam tolik, že se to nedá moc vyjmenovat :-) A jestli ti doporučím kurz? Tady v Čechách určitě ten můj v Laboratorio a jinak v Da Lat ve Vietnamu slečnu Sonny, na kterou ti moc ráda předát kontakt. 29.7.2015 9:05
OTÁZKA: Ahoj Kamu! fakt tě žeru a moc ráda sleduju tvoje fb příspěvky. Chtěla jsem se zeptat, jestli nechystáš nějaký kurz vaření v Brně? Máme tady taky bezva asijskou tržnici :) Díky a ať se daří! Lidka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Lidko, moc díky za support a čtení příspěvků :-) V Brně určitě plánuju. Dokonce jsem měla už jeden mít 12.9., ale překazily mi to plány a neočekávaná cesta na Nový Zéland. Takže hned po návratu. Počítej po 15.10 tak. Měj se fajn! 29.7.2015 9:06
OTÁZKA: Dobrý den, můj dotaz se netýká Vaší stáže v Thajsku, ale chystám se na rok na Nový Zéland a dočetla jsem se, že jste tam také nějakou dobu pobývala. Zajímá mě, jak se Vám tam líbilo? Jaká tam je gastronomie, jestli se jídlo hodně liší od toho našeho nebo zda se tam dají sehnat stejné suroviny jako u nás? Jací tam jsou lidé atd.? Děkuji předem za odpověď a přeju Vám hodně štěstí v osobním i pracovním životě:) Kamila
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, Zéland je pro mě mým druhým domovem. Vracím se tam ted 7.9. na měsíc a půl, hrozně mi to místo chybí a jsem ráda, že se tam můžu byť jen na chvíli vrátit.Lidé jsou tam neuvěřitelně milí, ty budete určitě milovat. Jídlo je tam poměrně mezinárodní, žádnou velkou hitparádu nečekejte, veliký výběr čerstvých surovin však ano. Přeju vám krásný den a hodně úspěchů na Novém Zélandu! 29.7.2015 9:08
OTÁZKA: Ahoj Kamilo,rad bych se zeptal,jestli je slozite dostat se nekam do restaurace jako pomocnik, pokud clovek nema predchozi zkusenosti?A podle ceho si vybirala restauraci,kde bys chtela pracovat? Leoš Novák
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Leoši, bez předchozích zkušeností je to vždy o něco těžší. Myslím ale, že když člověk projeví opravdový zájem a chtíč, všechno jde. Restaurace si vybírám většinou podle menu, kuchaře, nějaké zajímavosti a taky štěstí.. 29.7.2015 9:14
OTÁZKA: Dobrý den, jezdíte po světě a učíte se vařit. A kde lze vaši kuchyni ochutnat? Nebo co vlastně děláte, když se neučíte vařit? Díky. Lenka Weberová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Dobrý den Kačko, každý den mám nějakou akci, jídlo lze ochutnat na mých seminářích, veřejných akcích (pořádám různé degustační večeře v restauracích), pořádám kurzy vaření, píšu knížku a do toho natáčíme. Veškeré mé aktivity můžete sledovat na mé stránce www.facebook.com/chefkamura 29.7.2015 9:16
OTÁZKA: Ahoj Kamu. Zajímalo by mě, jaké máš zkušenosti s čistotou kuchyní (a zázemí vůbec) v asijských zemích. Tuším, že jsi na FB psala, že to neodpovídá evropským hygienickým normám (ačkoli je jasné, že i tady se najde spousta "skvostů"). Ptám se hlavně kvůli tomu, že se často setkávám s předsudky na toto téma - asi především díky mnoha bistrům "čínského typu", zprávám o hygienických kontrolách a zavřených provozovnách... Nicméně málokdo zde má zkušenost s "neexportovanou" restaurací tak jako ty. Například i v Sapě má člověk kolikrát pocit, že hygiena zaujímá skoro až poslední místo... Vláďa
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Vláďo, divil by ses, jaké mají některé restaurace v Sapě hygienické standarty oproti nějakým českým restauracím. Z velké části jsou to dle mě předsudky. Velké množství českých hospod mají kuchyně zdaleka horší. Ve Vietnamu mě překvapilo, že ačkoliv krájí maso pomalu na zemi, všechno je čisté a Vietnamci si narozdíl od českých kuchařů, před každou úpravou jídla umejí ruce. V Thajsku jsem se setkala i s horšími podmínkami, ale nebyly nijak zvlášť markantní. Opět když to srovnám s nějakými českými podniky... 29.7.2015 9:21
OTÁZKA: Ahoj Kamu, přeju hodně štěstí v tom, co děláš. Je to super a držím pěsti! Mě spíše zajímá, kdys ochutnala první asijské jídlo, kdy byl ten aha moment, že Tě to tak chytlo. Mára Vlček
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, bylo to ve druhé třídě a byla to maminka mojí vietnamské spolužačky, která nám vařila vietnamská jídla. Tíhla jsem k tomu opravdu odmala. Nestalo se to záhy. Čím jsem byla starší, tím jsem se snažila do asijské kuchyně pronikat víc a víc. Podle mě je to nejbarevnější kuchyně co se chutí týče, vůbec.. 29.7.2015 9:22
OTÁZKA: Čau Kamu, jsi nejlepší!:-)...pls, co píšeš za knížku? asi mi to nějak ve tvejch FB postech uniklo... Martin Urban
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Martine, no to je zatim právě překvápko :-) 29.7.2015 9:23
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:25
OTÁZKA: Takže se chystáte na Nový Zéland? Stará láska? Pracovní nabídka? Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Nový Zéland pro mě bude spíše dovolenou. Stará láska tam možná taky trochu figuruje, s prací to však tentokrát nemá vůbec nic společného. Zéland je opravdu mým druhým domovem a dobří holubi se vždy vracejí. 29.7.2015 9:26
OTÁZKA: Ahoj Kamu, nevadí ti, že se z Tebe už teď stala taková ta typická mediální pozérka? Milan Bartoš
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Milane, můžeš to nazývat jak chceš, ale já si to navzdory tomu všemu, co dělám, docela užívám :-) Myslím, že narozdíl od ostatních 'pozérů' mám rozhodně co nabídnout. Baví mě to. 29.7.2015 9:28
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29
OTÁZKA: dobré ráno, mám podobné zážitky jako vy,ale povinnostmi jsem časově omezen pouze na měsíc v roce,kdy trávím čas v Thajsku,Vietnamu , Indonésii, hlavně díky kamarádovi z Německa,který má manželku z Thajska ... Protože jsem vařící hotelier,tak má komunikace u pánví probíhá něco jako diskuse, oni mně ukáží své a já zase naše,musím říci, že to má vždy úspěch,úctu i obdiv,což jsou vlastnosti jim vlastní, máte podobnou zkušenost? petr
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Dobrý den Petře, pravda, od toho jsou stáže. Proto jsou i neplacené, beru to tak, že se něco přiučím a mnohe zase naučím já naopak. Přeju hodně štěstí s vašimi cestami, není nad učení se nového! 29.7.2015 9:31
OTÁZKA: Ahoj, jakou máš nejraději kuchyni kromě Asijské? Která si myslíš že je nejtěžší a která nejsnažší na přípravu? Díky za odpoveď Tom
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Tome, každá asijská kuchyně je hodně odlišná. Nedají se moc házet do jednoho pytle a každá má své pro a proti.A stejně tak své složité a jednoduché receptury. Thajskou kuchyni neshledávám moc složitou, naopak vietnamskou (tu opravdovou), japonskou, korejskou už ale ano 29.7.2015 9:33
OTÁZKA: Vy jste teď v pozici, že si "hrajete" a sbíráte zkušenosti. Hodláte někdy do toho vlítnout "na vážno" ve vlastním podniku? Což možná znamená konec dobrodružství :-) Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Právě o tom to je. Myslím, že v 25 letech by člověk o vlastní restauraci neměl ani přemýšlet. Přede mnou je ještě hodně dlouhá cesta plná sbírání zkušeností na cestách. To je vlastně to, co mě teď baví nejvíce a přijde mi škoda to utnout. 29.7.2015 9:34
OTÁZKA: Máš vůbec čas na lásku? Nebo je tvou láskou a vztahem to, čemu se věnuješ?:) Ema
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Emo, vaření a jídlo je moje láska. O tom nepochybuji. Na osobní život se však čas najít vždycky musí. Můj chlap už bude muset ale být jedině kuchař nebo někdo z branže, aby pochopil můj styl života. Není to se mnou jednoduchý. Jediný, co neustále řeším, je jídlo... 29.7.2015 9:35
OTÁZKA: Ahoj Kamu, jaky mas nazor na to, ze spousta vietnamskych bister nabizi gyros, smazak v housce a ohraty hamburger z Makra. Podle me je to velka skoda. Tak trochu to kazi povest tem vietnamskym bistrum, ktera vari "poctive" a nabizi vietnamskou kuchyni. Diky a at se ti dari! Petr
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Petře, bohužel to je to, co český národ chce. Kdyby se to neprodávalo, tak to určitě v nabídce nemají. Není tomu tak jen u nás, podobná bistra najdeš i ve Vietnamu a jinde v Asii. Turisté po podobných hnusech zkrátka prahnou. A je to škoda... 29.7.2015 9:36
OTÁZKA: Ahoj Kamu! Jaké je Tvé nejoblíbenější jídlo? Máš nějaké, které vaříš, když nemáš čas? Děkuju za tipy a držím palce! Eva
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Evi, já teď vařím převážně vietnamskou kuchyni, kdykoliv, kdy mám hlad. Baví mě složení rýže, masa a zeleniny. Jídla, která si doma připravuju pro sebe, jsou většinou rychlá a výživná. Času je málo a aktivit hodně. Hezký den vám přeju! 29.7.2015 9:38
OTÁZKA: Chystáš se napsat nějakou kuchařku? Petra
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Petro, ano, pracuji na knížce, ale nerada bych, aby to byla tzv. "rychlokvaška", takže si dávám načas a pracuji na ni pomalu, ale jistě :-) 29.7.2015 9:39
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:39
OTÁZKA: Ahoj Kamu, co sis dnes dala k snídani :-)? Marie
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Marie, tak právě tu do sebe sunu hektolitr zeleného čaje, kterým začínám den a jakmile s váma dopíšu, letím na pho polévku :-) 29.7.2015 9:40
OTÁZKA: Ahoj, opravdu jsi schopna sníst thajské speciality s množstvím chilli jako místní? :) Třeba papaya salad s 12 papričkama? Já dám 4 :) Kuba
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Kubo, ano, místní se vždycky diví, že dokážu sníst tolik pálivého. Mám to ráda, ale zároveň se snažím to s nimi nepřehánět, protože my kuchaři si hýčkáme své chuťové pohárky :) 29.7.2015 9:41
OTÁZKA: Ahoj Kamu, vím, že hodně cestuješ. Je ještě vůbec nějaký místo, kam by ses opravdu hodně ještě chtěla podívat a zatím jsi tam nebyla? David
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Davide, takových míst je! Japonsko, Korea, Indonésie, Jižní Amerika.. Ráda bych procestovala celý svět! 29.7.2015 9:42
OTÁZKA: Hodně jste zhubla, jak jste toho dosáhla ? Máte nějaký tip ? Suzanka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Hodně jsem dřela. Navštívila dietoložku, sepsaly jsme plán a já začla makat. Pohyb každý den, jíst pětkrát denně a po léta si to držím.. 29.7.2015 9:42
OTÁZKA: Ahoj Kamu, díky za včerejší večeři na úžasné terase a velké naladění na cestu do Asie. Prosím, kde bychom našli nějaké tvé tipy na "jiné" restuarace v moc turistických místech jako Singapore, Bangkok, Phu My, Nha Trang, Da Nang, Hong Kong ( cruise)? mentliki
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, jsem ráda, že se vám včera líbilo, mě to bavilo moc! Jinak tipy na restaurace, které mě baví, nemám zatím nikde sepsané. Až ale budete na cestách, ráda vám přes fb vždy napíšu, kam zajít :-) 29.7.2015 9:43
OTÁZKA: Chci se zeptat, jaké je to pracovat v La Degustation Boheme. Martin
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Určitě je to velice zajímavá zkušenost. Oldřich Sahajdák a jeho celý tým jsou neskuteční kuchaři a dalo mi to opravdu hodně. Načerpala jsem spoustu nových technik a poznatků, které teď mohu využívat při přípravě mé milované asijské kuchyně. 29.7.2015 9:45
OTÁZKA: Ahoj Kamu, sleduju tě už dlouho na Facebooku a úplně chápu tvoje zapálení do vaření a Asie :) Sama strašně ráda vařím a vietnamská kuchyně je moje nejoblíbenější! Nemáš nějaký ultimátní recept na rychlé vietnamské jídlo, které není tak profláklé a zároveň nevyžaduje návštěvu Sapy? :) Běžné věci doma mám a vietnamské bylinky pěstuju v truhlíku. Jinak přeju hodně štěstí, ať se Ti stále daří! Lucie
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Lucie, věc se má tak, že se mi ted v hlavě narojila spousta receptů, z nichž každý má alespoň nějakou "Sapa" položku. Netuším, co máš doma v kredenci a co ne :-) Já před vařením každého vietnamského jídla navštěvuji Sapu, obchod s asijskými potravinami ve Francouzské či Zlatnické 29.7.2015 9:47
OTÁZKA: Zdravím!!! Jenom mě zajímá, jak by hodnotil Asijský turista "českou" asijskou kuchyni, je rozdíl diametrální??? Hodně štěstí a dobrou chuť ! Eva Krausová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Dobrý den, myslím, že většina asijských turistů, která by navštívila naše asijská, by byla hodně zklamána. Bohužel jídlo, na které narazíte v našich pražských "vietnamských" a "thajských" restauracích, nemá s originály moc společného. Najde se pár vyjímek, ale to je většinou v Sapě. Tam mají restaurace alespoň trochu úroveň co se kvality jídla týče 29.7.2015 9:49
OTÁZKA: Ahoj Kamu, gratuluju k tak krásné profesi a stylu, kterým ji děláš. Mám na tebe několik otázek: jaké je tvé nejoblíbenější koření? jaká je nejoblíbenější chuťová kombinace? co nejzajímavějšího jsi ochutnala? máš nějaký kuchařský vzor? kdybys nebyla kuchařkou, tak čím? Moc děkuji za odpovědi a přeji mnoho štěstí a zajímavých kulinářských zkušeností Lucie
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Lucie, moje nejoblíbenější koření bude skořice, citronová tráva a z bylinek pak koriandr. Moje chuťová kombinace sladko-kyselá pikantní. Nejzajímavějšího jsem ochutnala asi kachní embryo. Kuchařských vzorů bude víc. Jeden z nich je určitě David Chang. Kdybych nebyla kuchařkou? Nic takového neexistuje. Nic mě nenapadá. Byla bych kuchařkou :-) Hezký den! 29.7.2015 9:52
OTÁZKA: Ahoj Kamu, doporučíš prosím opravdovou thajskou restauraci/bistro v Praze? Např. nějaký podnik, kde dělají Tom Yum jako v Thajsku (tj. ne obarvený vývar se žampiony a půlkou rajčete)? Tomáš
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, až nějakou najdete, dejte vědět :-))))) Za mě asi Lemon Leaf. Ale taky to není 100%. 29.7.2015 9:53
OTÁZKA: Ahoj Kamu. Dlouho te sleduji a fandim. Je fajn videt cloveka, ktery si jde za svym, vasen je jeho hnacim motorem a dela to, protoze ho to bavi. Moje otazka je, zda by si nekdy vyzkousela uvarit a sdilet recept i na jinou kuchyni nez asijskou. Ja mam moc rada surinamskou nebo indoneskou :) Marketa
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, vždycky sdílím recepty, které jsou zrovna aktuální a které si vozím z cest. Takže až budu v Indonésii, tak určitě budou indonészké :) Když mrkneš na www.kamurka.cz, receptů je tam mraky nejen asijských 29.7.2015 9:54
OTÁZKA: Zdravím! Doporučila bys mi prosím nějakou kuchařku vietnamské kuchyně? Může být v angličtině samozřejmě :) Díky. Lucka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj. Nedávno vyšla moc hezká kuchařka v českém překladu od Uyen Luu - Pravá vietnamská kuchyně. Stojí za koupi! 29.7.2015 9:55
OTÁZKA: Ahoj Kamu, myslíš že absolvent oboru cukráře může získat dobrou práci v restauraci v Praze. Nevěděla by jsi o nějakém. Martin
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, nejlepší rada? Nebát se, vzít své CV a nadšení a oběhnout všechna místa, která tě lákají. Být trochu drzý a jít se prostě na férovku zeptat. Za to nic nedáš! Zkus hotely i menší restaurace. 29.7.2015 9:57
OTÁZKA: Teď na mě vyskočilo na facebooku , že jsi teď na iDnes a i když vím, že mě zabiješ , musím ti sem napsat. že tě milujeme , fandíme a podporujeme to víš, ale nikdo ani netuší jak moc těžké je žít s takovým šílencem jako jsi ty ♥ Jsme na tebe moc pyšný a zůstaň taková jaká jsi Kamilko! Romana Rundusová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: No ty jsi moje maminka viď, ty se nezapřeš. Miluju tě!!! 29.7.2015 9:57
OTÁZKA: Ahoj Kamu, a co třeba amerika, mexiko a jejich kuchyně? Láká Tě. Jinak díky moc za včerejší kurz, byl dokonalý :) Michal
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Michale, jasně že jo, baví mě objevovat a zkoušet všechno nové. Mexiko a Jižní Amerika je na seznamu. Veliká cesta ochutnávání přede mnou. Těším se na to a díky za včerejší účast. Bylo to skvělý! 29.7.2015 9:58
OTÁZKA: Ahoj Kamu, ráda bych se zeptala, kam bys doporučila v Praze zajít pro kvalitní ryby či mořské plody. Díky! Ellen Frodlová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, nejlepší restaurace na mořské plody v poměru cena/výkon je rozhodně Giardino na Vinohradech! Miluju! 29.7.2015 9:59
OTÁZKA: A ještě jedna otázka :-) Jaký recept bys doporučila jako první k vyzkoušení z asijské kuchyně? Jsem kuchařka - nadšená začátečnice, ale nerada bych si svůj zápal zkazila hned prvním těžkým receptem a následným neúspěchem... Díky moc a přeji hodně štěstí do budoucna! Ellen Frodlová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Tak zkus třeba polévku Tom Yum. Je velice jednoduchá a recept na ní jsem dávala na svojí stránku předevčírem. Najdeš zde www.facebook.com/chefkamura 29.7.2015 10:00
OTÁZKA: Zdravím, moc ráda sleduju tvoje Thajsko / Vietnamské putování. Jak je možné se "objednat" na prohlídku SAPY s tebou ? :) Vef
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, můžeš mě kontaktovat na můj mail chef@kamurka.cz a domluvíme se :-) 29.7.2015 10:01
OTÁZKA: Ahoj Kamu, v říjnu se stěhuju do Thajska. Miluju vaření. Jsem amatér, ale v Ásii se chci věnovat kuchyni a učit se. Můžu poprosit o tipy jak si sehnat práci v kuchyni? Máš třeba nějaké kontakty na které se můžu odkázat a pozeptat se? Moc díky. Edita
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Edito, pokud nemáš zkušenosti s prací v kuchyni, bohužel dostat se na stáž není tak jednoduché. Doporučuji nejdřív navštívit různé kurzy, případně nějakou školu. A pak být hodně drzá a chodit s cvčkem od restaurace k restauraci... 29.7.2015 10:03
zpět na osobnost