I cukrářka Markéta Krajčovičová totiž tentokrát sáhla po kupovaném listovém těstě, aby předvedla, že výborný recept vůbec nemusí být pracný.
Potřebné ingredience na višňové rolky s pistáciemi: 350g balení listového těsta, cca 350 g kvalitního višňového džemu a cca 50 g drcených nebo sekaných pistáciových ořechů
Listové těsto rozválejte na obdélníkový plát a natřete ho kvalitním višňovým džemem, který by měl obsahovat alespoň 50 % ovoce. Posypte ještě částí drcených či nasekaných pistáciových ořechů a zarolujte.
Pokud pospícháte, hned rolku nakrájejte zhruba na centimetr silná kolečka, pokud máte čas, nechte ji nejprve ztuhnout v lednici, půjde lépe krájet. Nakrájené rolky pak narovnejte na plech, posypte sekanými pistáciemi a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba deset minut.
Dort pro filmového režiséra už je složitější cukrařina
Višňové rolky z videa připravila jablonecká cukrářka Markéta Krajčovičová ve stejném dílu pořadu Božské dorty od Markéty (běží v pondělí po osmé večer na televizi Prima love) jako dort pro režiséra filmu Martin a Venuše. Ten už byl však složitější. (Recenzi Mirky Spáčilové na uvedený film najdete zde.)
Aby režisérovi rodinné komedie Jiřímu Chlumskému připomněl radosti a strasti natáčení s dětskými herci, dostal podobu počmáraných dvířek kuchyňské linky, která ve filmu figuruje. Markéta si přitom asi nejvíce pohrála s filmovou klapkou, která byla k radosti režiséra i herců taky celá k "sežrání". (Jak se podobné dorty potahují marcipánem, se můžete podívat na videu u předchozího článku zde.)