Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

  5:54aktualizováno  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si udělali džus a pili ho po panácích. Upozornění: video je jen pro silnější povahy.

Výzva zněla jednoduše: Kdo se dřív napije mléka, prohrává. Nejprve museli odšťavnit 130 papriček a zředit je troškou vody, aby vyrobili panáky. Vzorně si je vyskládali po stole a klání mohlo začít.

Fotogalerie

Jak to dopadlo, vidíte na videu. Oba bratři (dvojčata) se sice tváří statečně, ale vzhledem k množství capsaicinu obsaženého v těchto papričkách to nelze zaměňovat za chilli ze sámošky. Podobá se spíš válečné munici.

Podívejte se, jak podobný experiment nedávno provedl student z Prahy, když šel ochutnat místní nejpálivější polévku.

Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou vypěstoval v roce 2012 Ed Currie ve městě Fort Mills v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B.

V roce 2013 byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě: podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může dosáhnout až 2 200 000 bodů na Scovilleho stupnici.

Autor:


Témata: Pily


Nejčtenější

Na každý povrch dnes existují specializované přípravky, někdy si však poradíte...
Předvánoční úklid podle našich babiček. Osm tipů na čistou domácnost

Předvánoční úklid začíná strašit. Ne každý je však ochoten používat současné chemické „dryjáky“, radši by postupoval podle tradic našich prababiček. Jde to...  celý článek

Francouzské tousty voní skořicí a jablky a dát si je můžete jako dezert či...
Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý...  celý článek

Kachní prsa marinovaná v cukru a soli se šalotkovou marmeládou a arašídovou...
Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.