Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

  5:54aktualizováno  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si udělali džus a pili ho po panácích. Upozornění: video je jen pro silnější povahy.

Výzva zněla jednoduše: Kdo se dřív napije mléka, prohrává. Nejprve museli odšťavnit 130 papriček a zředit je troškou vody, aby vyrobili panáky. Vzorně si je vyskládali po stole a klání mohlo začít.

Fotogalerie

Jak to dopadlo, vidíte na videu. Oba bratři (dvojčata) se sice tváří statečně, ale vzhledem k množství capsaicinu obsaženého v těchto papričkách to nelze zaměňovat za chilli ze sámošky. Podobá se spíš válečné munici.

Podívejte se, jak podobný experiment nedávno provedl student z Prahy, když šel ochutnat místní nejpálivější polévku.

Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou vypěstoval v roce 2012 Ed Currie ve městě Fort Mills v Jižní Karolíně pod původním označením HP22B.

V roce 2013 byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě: podle testů, které provedli studenti jihokarolínské Winthropovy univerzity, může dosáhnout až 2 200 000 bodů na Scovilleho stupnici.

Autor:


Témata: Pily


Nejčtenější

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Další z rubriky

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Hovězí steak s paprikou a žampiony.
Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že rozhodně není třeba zatratit pěkný kousek uleželého...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.