Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

aktualizováno 
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko Peter Wright a reklamu na novou řadu kuchyní švédských nábytkářů situoval do pralesa.

Výsledkem je vtipná chytlavá reklama, která názorně předvádí, že kuchyně Metod (o této řadě Ikea, která respektuje současné trendy, čtěte zde) vydrží i nájezd opic. A je jasné, že k těm se v pralese mohou přidat i tropičtí ptáci, hadi, žáby, antilopa či slon. Pro moderní kuchyni, která musí v rodinách reálně zvládnout nejrůznější zátěž i způsoby zacházení, žádný problém.

Fotogalerie

Podle londýnského marketingového manažera nemůžete dát opice do reklamy z žádného jiného důvodu, než aby vytvořily chaos. Běhají, zkoumají, vyzkouší všechna světla, vlezou do každé skříně i zásuvky, radují se, když se rozlétnou dveře lednice plné banánů.

„Předvádějí, že je legrace trávit čas společně s celou rodinu v kuchyni. Doufáme, že drzé opice lidi přesvědčí, že si ji mohou užívat úplně stejně,“ vysvětloval Peter Wright pro odborný magazín Adweek.

Natáčení proběhlo ve spolupráci se záchrannou stanicí Jaguar Rescue Center v Kostarice v deštném pralese, do jehož střední části švédští nábytkáři volně postavili vybavenou kuchyni Metod.

Chápani (více o těchto „pavoučích“ opicích zde), malpy kapucínské a další zvířata ze záchranného centra pak prostě jen mají kuchyni volně k dispozici pro svoje vylomeniny, které zastaví až rozbitý šálek kávy. I když ani v pořádné kuchyni se v tu chvíli přece nic neděje.

Autor:




Nejčtenější

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Další z rubriky

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Pronajímání domů a bytů on-line je stále populárnější.
Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo...  celý článek

Ctenolepisma longicaudata alias „papírová ryba“
Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.