Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

aktualizováno 
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko Peter Wright a reklamu na novou řadu kuchyní švédských nábytkářů situoval do pralesa.

Výsledkem je vtipná chytlavá reklama, která názorně předvádí, že kuchyně Metod (o této řadě Ikea, která respektuje současné trendy, čtěte zde) vydrží i nájezd opic. A je jasné, že k těm se v pralese mohou přidat i tropičtí ptáci, hadi, žáby, antilopa či slon. Pro moderní kuchyni, která musí v rodinách reálně zvládnout nejrůznější zátěž i způsoby zacházení, žádný problém.

Fotogalerie

Podle londýnského marketingového manažera nemůžete dát opice do reklamy z žádného jiného důvodu, než aby vytvořily chaos. Běhají, zkoumají, vyzkouší všechna světla, vlezou do každé skříně i zásuvky, radují se, když se rozlétnou dveře lednice plné banánů.

„Předvádějí, že je legrace trávit čas společně s celou rodinu v kuchyni. Doufáme, že drzé opice lidi přesvědčí, že si ji mohou užívat úplně stejně,“ vysvětloval Peter Wright pro odborný magazín Adweek.

Natáčení proběhlo ve spolupráci se záchrannou stanicí Jaguar Rescue Center v Kostarice v deštném pralese, do jehož střední části švédští nábytkáři volně postavili vybavenou kuchyni Metod.

Chápani (více o těchto „pavoučích“ opicích zde), malpy kapucínské a další zvířata ze záchranného centra pak prostě jen mají kuchyni volně k dispozici pro svoje vylomeniny, které zastaví až rozbitý šálek kávy. I když ani v pořádné kuchyni se v tu chvíli přece nic neděje.

Autor:




Nejčtenější

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.