Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Horké čokoládové suflé snadno a rychle. Přitom jako od cukráře

  0:15aktualizováno  0:15
Hrníček vytřený máslem a vysypaný drcenými mandlemi naplníte čokoládovou pěnou a dáte zapéct na 20 minut do trouby. Výsledek? Lahodné domácí čokoládové suflé, po kterém se oblíznete.

Ingredience potřebné na čokoládovou pěnu: 150 g kvalitní čokolády, 100 g cukru krupice, 4 vejce (zvlášť oddělené žloutky a bílky), 5 lžic kávového likéru a 2 lžíce hladké mouky. Dále máslo na vymazání formiček, respektive hrníčků, 2 lžíce mletých či drcených mandlí nebo ořechů na vysypání. Na polevu 100g tabulka kvalitní čokolády na vaření, 150 ml smetany ke šlehání, podle chuti můžete přidat i kávový likér a kandovaný pomeranč na dozdobení.

Nejprve si připravte formičky, tedy malé hrníčky, které vytřete máslem a vysypte je drcenými mandlemi. A pusťte se do přípravy pěny: rozehřejte si kvalitní čokoládu, přidejte 5 lžic kávového likéru a směs pečlivě promíchejte.

Suflé krok za krokem

Přidejte 2 lžíce hladké mouky, cukr a opět vše promíchejte. Pak přihoďte ještě oddělené žloutky a důkladně směs promíchejte, aby se všechny ingredience pěkně spojily.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a ten po částech přidejte a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Jen tak bude pěkně nadýchaná. "Kdybyste sníh přidali a vmíchali všechen najednou, tak ho úplně rozbijete, vzhledem k tomu, že čokoládová hmota je dost tuhá," radí cukrářka Markéta Krajčovičová.

Takto připravenou čokoládovou hmotou naplňte zhruba do dvou třetin hrníčky vysypané drcenými mandlemi a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 až 20 minut. Je potřeba, aby suflé udělalo krásně křupavou krustu a přitom uvnitř zůstalo pěkně tekuté.

Na polevu přiveďte k varu trochu smetany, ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Ke smetaně přidejte rozehřátou čokoládu, můžete přidat i kávový likér a z této směsi umíchejte polevu. Ještě horké suflé polevou polijte, dozdobte kandovaným pomerančem nebo jiným kandovaným ovocem a podávejte.  

Dort pro milovníky obchodních center

Čokoládové suflé cukrářka Markéta Krajčovičová připravila pro další díl pořadu Božské dorty od Markéty, který běží v pondělí po osmé hodině večer na Prima love. A nepřipraví jen tento teplý čokoládový dezert, ale i další ze svých marcipánových dortů (jak vznikají, čtěte zde).

Takhle vznikal dort v podobě kufříku.
Dort jako živý, tentokrát v podobě kufříku plného holčičích nákupů.

Tentokrát originální dort dostal podobu kufříku plného nákupů, jak si je představují mladé dámy. Tedy módního oblečení, kosmetiky a doplňků. Jen na to mít. 

Autor:




Nejčtenější

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Další z rubriky

Alkoholový čistič oken snadno vyrobíte doma. Ilustrační snímek
Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.