Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Horké čokoládové suflé snadno a rychle. Přitom jako od cukráře

  0:15aktualizováno  0:15
Hrníček vytřený máslem a vysypaný drcenými mandlemi naplníte čokoládovou pěnou a dáte zapéct na 20 minut do trouby. Výsledek? Lahodné domácí čokoládové suflé, po kterém se oblíznete.

Ingredience potřebné na čokoládovou pěnu: 150 g kvalitní čokolády, 100 g cukru krupice, 4 vejce (zvlášť oddělené žloutky a bílky), 5 lžic kávového likéru a 2 lžíce hladké mouky. Dále máslo na vymazání formiček, respektive hrníčků, 2 lžíce mletých či drcených mandlí nebo ořechů na vysypání. Na polevu 100g tabulka kvalitní čokolády na vaření, 150 ml smetany ke šlehání, podle chuti můžete přidat i kávový likér a kandovaný pomeranč na dozdobení.

Nejprve si připravte formičky, tedy malé hrníčky, které vytřete máslem a vysypte je drcenými mandlemi. A pusťte se do přípravy pěny: rozehřejte si kvalitní čokoládu, přidejte 5 lžic kávového likéru a směs pečlivě promíchejte.

Suflé krok za krokem

Přidejte 2 lžíce hladké mouky, cukr a opět vše promíchejte. Pak přihoďte ještě oddělené žloutky a důkladně směs promíchejte, aby se všechny ingredience pěkně spojily.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a ten po částech přidejte a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Jen tak bude pěkně nadýchaná. "Kdybyste sníh přidali a vmíchali všechen najednou, tak ho úplně rozbijete, vzhledem k tomu, že čokoládová hmota je dost tuhá," radí cukrářka Markéta Krajčovičová.

Takto připravenou čokoládovou hmotou naplňte zhruba do dvou třetin hrníčky vysypané drcenými mandlemi a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 až 20 minut. Je potřeba, aby suflé udělalo krásně křupavou krustu a přitom uvnitř zůstalo pěkně tekuté.

Na polevu přiveďte k varu trochu smetany, ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Ke smetaně přidejte rozehřátou čokoládu, můžete přidat i kávový likér a z této směsi umíchejte polevu. Ještě horké suflé polevou polijte, dozdobte kandovaným pomerančem nebo jiným kandovaným ovocem a podávejte.  

Dort pro milovníky obchodních center

Čokoládové suflé cukrářka Markéta Krajčovičová připravila pro další díl pořadu Božské dorty od Markéty, který běží v pondělí po osmé hodině večer na Prima love. A nepřipraví jen tento teplý čokoládový dezert, ale i další ze svých marcipánových dortů (jak vznikají, čtěte zde).

Takhle vznikal dort v podobě kufříku.
Dort jako živý, tentokrát v podobě kufříku plného holčičích nákupů.

Tentokrát originální dort dostal podobu kufříku plného nákupů, jak si je představují mladé dámy. Tedy módního oblečení, kosmetiky a doplňků. Jen na to mít. 

Autor:




Nejčtenější

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Domeček ve tvaru houby postavil otec pro dceru v době, kdy byla ještě malá.
Dům houba, policejní stanice, koštování whisky. Takové je finále Bouda roku

Už posedmé probíhá finále Boudy roku. Tato britská fotografická soutěž představuje ty nejzajímavější a nejroztodivnější zahradní budky, boudičky a kůlničky...  celý článek

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.