Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Horké čokoládové suflé snadno a rychle. Přitom jako od cukráře

  0:15aktualizováno  0:15
Hrníček vytřený máslem a vysypaný drcenými mandlemi naplníte čokoládovou pěnou a dáte zapéct na 20 minut do trouby. Výsledek? Lahodné domácí čokoládové suflé, po kterém se oblíznete.

Ingredience potřebné na čokoládovou pěnu: 150 g kvalitní čokolády, 100 g cukru krupice, 4 vejce (zvlášť oddělené žloutky a bílky), 5 lžic kávového likéru a 2 lžíce hladké mouky. Dále máslo na vymazání formiček, respektive hrníčků, 2 lžíce mletých či drcených mandlí nebo ořechů na vysypání. Na polevu 100g tabulka kvalitní čokolády na vaření, 150 ml smetany ke šlehání, podle chuti můžete přidat i kávový likér a kandovaný pomeranč na dozdobení.

Nejprve si připravte formičky, tedy malé hrníčky, které vytřete máslem a vysypte je drcenými mandlemi. A pusťte se do přípravy pěny: rozehřejte si kvalitní čokoládu, přidejte 5 lžic kávového likéru a směs pečlivě promíchejte.

Suflé krok za krokem

Přidejte 2 lžíce hladké mouky, cukr a opět vše promíchejte. Pak přihoďte ještě oddělené žloutky a důkladně směs promíchejte, aby se všechny ingredience pěkně spojily.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a ten po částech přidejte a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Jen tak bude pěkně nadýchaná. "Kdybyste sníh přidali a vmíchali všechen najednou, tak ho úplně rozbijete, vzhledem k tomu, že čokoládová hmota je dost tuhá," radí cukrářka Markéta Krajčovičová.

Takto připravenou čokoládovou hmotou naplňte zhruba do dvou třetin hrníčky vysypané drcenými mandlemi a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 až 20 minut. Je potřeba, aby suflé udělalo krásně křupavou krustu a přitom uvnitř zůstalo pěkně tekuté.

Na polevu přiveďte k varu trochu smetany, ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Ke smetaně přidejte rozehřátou čokoládu, můžete přidat i kávový likér a z této směsi umíchejte polevu. Ještě horké suflé polevou polijte, dozdobte kandovaným pomerančem nebo jiným kandovaným ovocem a podávejte.  

Dort pro milovníky obchodních center

Čokoládové suflé cukrářka Markéta Krajčovičová připravila pro další díl pořadu Božské dorty od Markéty, který běží v pondělí po osmé hodině večer na Prima love. A nepřipraví jen tento teplý čokoládový dezert, ale i další ze svých marcipánových dortů (jak vznikají, čtěte zde).

Takhle vznikal dort v podobě kufříku.
Dort jako živý, tentokrát v podobě kufříku plného holčičích nákupů.

Tentokrát originální dort dostal podobu kufříku plného nákupů, jak si je představují mladé dámy. Tedy módního oblečení, kosmetiky a doplňků. Jen na to mít. 

Autor:




Nejčtenější

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Mláďata nandu pampových v plzeňské zoologické zahradě.
V plzeňské zoo se vylíhli nandu pampoví, vajíčka vyseděl samec

Plzeňská zoologická zahrada může po třech letech slavit úspěšný odchov pštrosů nandu pampových. Na konci června se z vajíček vyklubala dvě mláďata.   celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Další z rubriky

Instalatér, ilustrační obrázek
PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá,...  celý článek

(Ilustrační foto)
Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.