Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel

aktualizováno 
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z padesátých let, to asi raději nevědět. Zdeněk Pohlreich si ale po ochutnání z jídelního lístku kladenské restaurace Kongo už raději dával buřta u stánku v Lidicích.

Další premiérový díl Pohlreichova Ano, šéfe!, který Prima family vysílá v pondělí večer, je opravdu jen pro otrlé. Ztratíte veškeré iluze o tom, co se dá v hospodě čekat; i když v Kongu by vás pravděpodobně od záměru dát si něco k jídlu odradil už všudepřítomný cigaretový dým. Ten by se tam dal krájet. Narozdíl od steaku z roštěnky, který před šéfem přistál.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Ta roštěnka má totiž za sebou nevídané věci. Po orestování a dušení na pánvi ji kuchařka schová pod brusinky a hermelín a strčí do mikrovlnky. Pohlreich nevěří vlastním očím: "Víte, co se stane? Začne se to vařit a to maso ztuhne!  Vy chcete prodávat tvrdý roštěnky?" Aby dal kuchařkám okusit, co podstupuje host, který si jejich steak objedná, nechá je maso žvýkat. "Tuhý," dozví se jen.

To už si lepší maso člověk připraví doma; rady najdete i v našich předchozích článcích (například Pět kroků, jak si udělat steak doma).  

Kde chybí úcta k oboru i hostům, tam zázraky nečekejte

Restauraci v kladenské vilové čtvrti provozují manželé Babejovi, Gabriela a Miroslav. Potkali se v Poldovce, kde oba pracovali. Když přišli o práci, Kongo si pronajali před rokem a půl bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím.

Kladenské Kongo pro otrlé

Bohužel je to vidět. Zahulená pivnice a zahrádka bez obsluhy mohou k jídlu nalákat jen masochistu. I místní sem chodí jen na pivo. To by Babejovi rádi změnili. Což půjde dost těžko, dokud si budou myslet, že vědí všechno nejlíp.

Není divu, že šéf nakonec na nějaké velké změny rezignuje, z kladenského Konga se nic lepšího než pivnice zřejmě udělat ani nedá. Ale i k pivu by se mělo hostům nabídnout něco slušného.

Takže se osazenstvo kuchyně Pohlreich snaží naučit, jak připravit tlačenku či huspeninu s cibulí, uzený bůček s hořčicí a křenem, grilovaná žebírka nebo vepřovou kotletu s pečeným česnekem a opékanými brambory. Levná jídla, po kterých se dobře pije. Jak s tím v Kongu naloží, to je ve hvězdách.

Autor:




Nejčtenější

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Když našli toulavou kočku Sandy, vážila přes 7 kilogramů.
Tak tlustá kočka se jen tak nevidí. Nedokáže se ani poškrábat

Kočka Sandy byla vlastně jen obyčejná toulavá kočka, kterou záchranáři nalezli v parku v Bromsgrove ve Velké Británii. Zaujala je však tím, jak byla velká a...  celý článek

(Ilustrační foto)
Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Roztomilost malým mopsům zůstane a nudní rozhodně nejsou. Když ho dobře...
VIDEO: Jakého psa vybrat do města? Nabízíme pět tipů, navrhněte další

Ideální pes do městského bytu neexistuje. Respektive je to každý pes, který je správně socializovaný a vychovaný tak, aby nepůsobil problémy svému majiteli ani...  celý článek

Další z rubriky

Staré střechy lze nátěrem renovovat. Stav před renovací
Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.