Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel

aktualizováno 
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z padesátých let, to asi raději nevědět. Zdeněk Pohlreich si ale po ochutnání z jídelního lístku kladenské restaurace Kongo už raději dával buřta u stánku v Lidicích.

Další premiérový díl Pohlreichova Ano, šéfe!, který Prima family vysílá v pondělí večer, je opravdu jen pro otrlé. Ztratíte veškeré iluze o tom, co se dá v hospodě čekat; i když v Kongu by vás pravděpodobně od záměru dát si něco k jídlu odradil už všudepřítomný cigaretový dým. Ten by se tam dal krájet. Narozdíl od steaku z roštěnky, který před šéfem přistál.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Ta roštěnka má totiž za sebou nevídané věci. Po orestování a dušení na pánvi ji kuchařka schová pod brusinky a hermelín a strčí do mikrovlnky. Pohlreich nevěří vlastním očím: "Víte, co se stane? Začne se to vařit a to maso ztuhne!  Vy chcete prodávat tvrdý roštěnky?" Aby dal kuchařkám okusit, co podstupuje host, který si jejich steak objedná, nechá je maso žvýkat. "Tuhý," dozví se jen.

To už si lepší maso člověk připraví doma; rady najdete i v našich předchozích článcích (například Pět kroků, jak si udělat steak doma).  

Kde chybí úcta k oboru i hostům, tam zázraky nečekejte

Restauraci v kladenské vilové čtvrti provozují manželé Babejovi, Gabriela a Miroslav. Potkali se v Poldovce, kde oba pracovali. Když přišli o práci, Kongo si pronajali před rokem a půl bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím.

Kladenské Kongo pro otrlé

Bohužel je to vidět. Zahulená pivnice a zahrádka bez obsluhy mohou k jídlu nalákat jen masochistu. I místní sem chodí jen na pivo. To by Babejovi rádi změnili. Což půjde dost těžko, dokud si budou myslet, že vědí všechno nejlíp.

Není divu, že šéf nakonec na nějaké velké změny rezignuje, z kladenského Konga se nic lepšího než pivnice zřejmě udělat ani nedá. Ale i k pivu by se mělo hostům nabídnout něco slušného.

Takže se osazenstvo kuchyně Pohlreich snaží naučit, jak připravit tlačenku či huspeninu s cibulí, uzený bůček s hořčicí a křenem, grilovaná žebírka nebo vepřovou kotletu s pečeným česnekem a opékanými brambory. Levná jídla, po kterých se dobře pije. Jak s tím v Kongu naloží, to je ve hvězdách.

Autor:




Nejčtenější

Fiona si pomalu zvyká na vodu, která je pro hrochy tím nejpřirozenějším...
Zoo a lékaři z dětské nemocnice zachránili předčasně narozeného hrocha

Hroší samička se narodila šest týdnů před termínem a odmítala pít. Chovatelům v Zoo Cincinnati v americkém Ohiu v tu chvíli nezbývalo nic jiného, než ji...  celý článek

Nejsložitější je údržba ploch z dýhy a masivu.
Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Políbit velrybu, to bude pro zúčastněné zážitek, na jaký se nezapomíná.
Velryba se nechala od turistů u mexického pobřeží několikrát políbit

Mořští savci nejsou žádní mazlíci, přesto američtí turisté míří na jih Mexického poloostrova právě s vidinou toho, že je budou mít doslova „na dotek“. Minulý...  celý článek

Možná, že časem takovýto obrázek uvidíme běžně.
Vymysleli papírovou lahev, která bude stoprocentně kompostovatelná

Kampaně na Kickstarteru bývají přímočaré. Někdo nabídne výrobek, a když je tak zajímavý, že se podaří sesbírat dost peněz na rozjezd, můžete zainvestovat...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.