Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel

aktualizováno 
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z padesátých let, to asi raději nevědět. Zdeněk Pohlreich si ale po ochutnání z jídelního lístku kladenské restaurace Kongo už raději dával buřta u stánku v Lidicích.

Další premiérový díl Pohlreichova Ano, šéfe!, který Prima family vysílá v pondělí večer, je opravdu jen pro otrlé. Ztratíte veškeré iluze o tom, co se dá v hospodě čekat; i když v Kongu by vás pravděpodobně od záměru dát si něco k jídlu odradil už všudepřítomný cigaretový dým. Ten by se tam dal krájet. Narozdíl od steaku z roštěnky, který před šéfem přistál.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Ta roštěnka má totiž za sebou nevídané věci. Po orestování a dušení na pánvi ji kuchařka schová pod brusinky a hermelín a strčí do mikrovlnky. Pohlreich nevěří vlastním očím: "Víte, co se stane? Začne se to vařit a to maso ztuhne!  Vy chcete prodávat tvrdý roštěnky?" Aby dal kuchařkám okusit, co podstupuje host, který si jejich steak objedná, nechá je maso žvýkat. "Tuhý," dozví se jen.

To už si lepší maso člověk připraví doma; rady najdete i v našich předchozích článcích (například Pět kroků, jak si udělat steak doma).  

Kde chybí úcta k oboru i hostům, tam zázraky nečekejte

Restauraci v kladenské vilové čtvrti provozují manželé Babejovi, Gabriela a Miroslav. Potkali se v Poldovce, kde oba pracovali. Když přišli o práci, Kongo si pronajali před rokem a půl bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím.

Kladenské Kongo pro otrlé

Bohužel je to vidět. Zahulená pivnice a zahrádka bez obsluhy mohou k jídlu nalákat jen masochistu. I místní sem chodí jen na pivo. To by Babejovi rádi změnili. Což půjde dost těžko, dokud si budou myslet, že vědí všechno nejlíp.

Není divu, že šéf nakonec na nějaké velké změny rezignuje, z kladenského Konga se nic lepšího než pivnice zřejmě udělat ani nedá. Ale i k pivu by se mělo hostům nabídnout něco slušného.

Takže se osazenstvo kuchyně Pohlreich snaží naučit, jak připravit tlačenku či huspeninu s cibulí, uzený bůček s hořčicí a křenem, grilovaná žebírka nebo vepřovou kotletu s pečeným česnekem a opékanými brambory. Levná jídla, po kterých se dobře pije. Jak s tím v Kongu naloží, to je ve hvězdách.

Autor:




Nejčtenější

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Další z rubriky

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.