Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Nejlepší knedlík, co jsem v životě měl v hubě, dojme Pohlreich optičku

  0:15aktualizováno  0:15
„Tohle je vaření se sebevědomím. Talent od pánaboha,“ rozplývá se Zdeněk Pohlreich nad staročeskou kuchyní bývalé optičky Jany. Fenomenální kuchařky utrápené životem, která se našla jako šéfová kuchyně uprostřed šumavských hvozdů v rodinném hotýlku Rosa. Ten se snaží spasit dva Pražáci, ovšem pomalu jim docházejí síly.

Na Šumavu opět (příjemné překvapení tu U Štěpána zažil už v roce 2010) zavítá 2. díl premiérové řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílá ve čtvrtek večer. A je to téměř doják, protože v Rose přivítali Zdeňka Pohlreicha s téměř posvátnou úctou.

Manželům Lázeňským, kteří se rozhodli tento řetenický hotýlek s kapličkou na krásném klidném místě poblíž Kašperských Hor resuscitovat, na názoru šéfa hodně záleží. Očekávají od něj rady, díky kterým se po roce a půl dřiny na zchátralém objektu konečně pohnou z místa a začnou se dostávat alespoň na nulu a pak snad i z minusových čísel.

Fotogalerie z Řetenic

Ovšem když nechají venku na terase šéfa ochutnat několik jídel z hotelové kuchyně paní Jany, která obavami nad jeho soudem sotva dýchá, je Pohlreich až zaskočen. Jasně, najde mouchy na servírované rybě, sépiové špagety mu už vůbec nechutnají („Na ty se navíc na Šumavě můžu vyprdnout,“ konstatuje věcně), ovšem husí játra ve vlastní šťávě, domácí skřivani s čerstvě pečeným chlebem či kachní paštika, z těch má doslova boule za ušima. „To je prostě prachsprostě dobrý. Pak že se nedá prolnout francouzská a česká kuchyně,“ horuje se zápalem sobě vlastním. „Se musím zeptat, jestli mě nechce paní kuchařka adoptovat.“

Následují ještě výborné domácí zapečené nudle a kachna s knedlíkem a se zelím. A jsou to jídla, která šéfovi na Šumavu sednou jako „prdel na hrnec“. Z knedlíků si dokonce sedne na zadek sám a následně složí paní Janě v kuchyni takovou poklonu (podívejte se na úvodní video), že ji rozpláče dojetím.

A zdaleka ne jednou. S touhle festovní ženskou, která našla na Šumavě útočiště, a jak to tak vypadá, tak doslova nové zázemí, se totiž osud nemazlil a v kuchyni, které může kralovat, se konečně našla. Baví ji hledat staré recepty, vzpomínat, co ji v kuchyni naučil táta i babička, připravovat pro hosty domácí džemy i paštiky, chodit pro ně i na houby. A šéf obdivuje i její úžasný cit pro dochucování jídel.

Kulinářský zážitek

Čekají na vás šťavnaté steaky, výborné pizzy, lahodné sushi i české klasiky. Potěšte svůj žaludek, pochutnáte si a díky Raketa.cz ještě ušetříte.

Jenže hotel, ten zdaleka není jen o kuchyni. Každopádně jde tentokrát doslova o dojemný příběh, ze kterého zůstává příjemný pocit, že se u nás stále najdou lidé, kteří chtějí dělat věci poctivě a opravdově. I když za nimi musíte třeba na Šumavu.

Zdeněk Pohlreich k tomuto dílu říká, že pro něj Rosa byla velikým překvapením. „Na nádherné Šumavě se ukrývají před ostatními a asi i před sebou samými prima lidé spolu se svými osudy, tajemstvími i bolestmi. Zdá se, že Šumava je zrozená pro ty nejdojemnější epizody Ano, šéfe!,“ neskrývá, že i pro něj to bylo zajímavé setkání a poznání.





Nejčtenější

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

opylovací robot
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.