Anketa o nejlepší českou houbu

aktualizováno 
Pošlete svůj hlas houbě, která je pro české houbaře a kuchtíky tou nejlepší. Odhalme tak společně houbu, pro kterou jsme ochotni vydat se i do desítky kilometrů vzdálených lesů, jen abychom si na ní mohli pochutnat.

Momentálně rostou všechny houby a všude.

Anketa o nejlepší českou houbu začíná 31. srpna a skončí 30. září 2011. Bude ale rozdělená do dvou částí: nominační a finálové.

První, nominační fáze

První, nominační část bude trvat do 15. září. V rámci nominační části můžete posílat své tipy pomocí formuláře, který najdete po kliknutí do boxu. Do textového rámečku vyplňte název houby, nejlépe jejím celým názvem.

Inspiraci najdete například v našem atlasu hub.

V textovém rámečku na první místo napište název houby, pak můžete doplnit důvody, proč ji považujete za favoritku. Pro někoho je to vůně, pro dalšího možnosti použití v kuchyni, pro další prostě jen vzhled nebo odolnost vůči škůdcům. Tady se meze vaší fantazii nekladou.

Zde můžete hlasovat o nejlepší českou houbu

Důvod pro přesné pořadí vypsání informací? V naší databázi se pak přehledně a abecedně seřadí houby podle názvu, takže snadno vyhodnotíme pořadí jednotlivých druhů.

Za vaši preciznost a dodržování těchto pravidel vám velmi děkujeme.

Druhá fáze

Od 16. září podle vašich nominačních návrhů vybereme 20 nejoblíbenějších druhů a vytvoříme anketu, kde z nich budete moci zvolit skutečnou nejlepší českou houbu. Vítěze vyhlásíme během října.

Fotosoutěž s Vodafonem o nejlepší rodinný houbařský úlovek

Zúčastněte se i soutěže o nejkrásnější houbařský úlovek. Podrobné instrukce o soutěži najdete ZDE.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Další z rubriky

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Rostou vzácné hřiby i zavlečené druhy hub ze Středomoří

Hřib Moserův

Přes sucho, které od jara sužuje republiku, osvěžující místní srážky posledních týdnů přece jen leckde umožnily růst...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Najdete na iDNES.cz