Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

aktualizováno 
Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami dokázali zvýšit obrat podniku na šestinásobek? Bratři Maříkové očekávají od natáčení reklamu a naoko i rady, jak to dělat lépe. Ve skutečnosti nic měnit nechtějí, jak sami přiznali.

Hořký musel být tentokrát střet s realitou na břehu Lipna pro Santa a Jitku Pagana, kteří tu chtěli během své letní mise v rámci pořadu Ano, šéfová! nabídnout rady, jak vylepšit kvalitu již docela slušně šlapajícího provozu.

Fotogalerie

Poznali, jaké to je, když si je někdo pozve jen kvůli reklamě v televizi. Podnik Kotva má totiž luxusní pozici v místě, kde je tolik potenciálních hostů z řad českých i zahraničních rekreantů, že si mezi nimi mohou vybírat. A dělají to bez servítků. Bez problémů instruují personál, aby hosty vybíral a usazoval podle bot, upravených vlasů a značky hodinek. 

Smažák z eidamu za 165 Kč, k tomu hranolky za 50 na letním jídelním lístku Jitku i Santa opravdu překvapí. Ale majitelé si za svou cenovou politikou stojí. Nepotřebují prodávat smažák, chtějí, aby si hosté objednávali maso. A pokud trvají na smažáku, ať si ho zaplatí. Oni vzhledem ke krátké sezoně potřebují přes léto utržit co nejvíc a udělají pro to cokoliv. Úcta a láska k oboru tu však podle Jitky a Santa chybí.  

Santova filozofie je jiná, chce zákazníka přesvědčit, aby byl spokojený a vrátil se. „Ok, pokud nabídnu smažený sýr za vysokou cenu, má tomu odpovídat kvalita. Místo eidamu dej čedar, pohraj si s přílohou,“ radí. Dětské jídlo za 135 korun v podobě jednoduchých předvařených surovin podle něj také není úplně košér.  

Stejně jako rádoby carpaccio, o kterém si vzhledem k ceně musí host myslet, že je z pravé svíčkové. Ale kdo správné carpaccio někdy ochutnal, pozná, že tomu tak není. Do zdejší kuchyně totiž putuje jako mražený polotovar připravený z horšího masa. Proto to Santo považuje za podvod. 

Podívejte se, jak správně připravit carpaccio podle Zdeňka Pohlreicha

Není to o tom, že by bratři Maříkové v Kotvě na Lipně neuměli vařit. Klasiku tu umějí a nechají si ji také patřičně zaplatit. Potenciál ke zlepšení úrovně tam tedy určitě je, a Jitka se Santem se proto snaží majitelům předvést přípravu několika jídel, které by jídelníček zpestřily a zasloužily by si i vyšší cenu.  

Jako poloviční Ital Santo úplně nechápe, jak může být za hlavní jídlo považován...

Jako poloviční Ital Santo úplně nechápe, jak může být za hlavní jídlo považován dezert v podobě borůvkových knedlíků.

Bratrům Maříkovým Santova kuchařská etuda v kuchyni určitě něco dala, jak napovídá ukázka v úvodním videu. Kdyby nic jiného, tak poprvé v životě ochutnali krevety. Což je u provozovatelů takové restaurace poněkud zvláštní. 

Když se však štáb Ano, šéfe! za šest týdnů do Kotvy vrátil, nenajdou na jídelníčku nejmenší změnu. Majitelé prý neměli čas a vlastně žádnou ani nechtějí. Pondělní čtvrtý premiérový díl Ano, šéfová tedy skončil bez samolepky.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Najdete na iDNES.cz