Ryba s chřestem, mrkví a slaninou
První recept poslala Dagmar Peroutková. Má ráda ryby a zkombinovala je s chřestem a slaninou.
Budete potřebovat:
- 150 g tuňáka, lososa, tresky nebo platýse
- 5 výhonků chřestu
- 5 tenkých plátků anglické slaniny
- 1 mrkev
- 3 růžičky brokolice
- 2 předvařené brambory ve slupce
- máslo, česnek, sůl, pažitka, citron
- olivový olej
Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický grilV rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku pošlete na adresu: soutez.hobby@idnes.cz. První čtenářské recepty už se scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte. Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli. |
Chřest asi ve ³/4 odřízneme, vršky obalíme ve slanině, spodní část společně s mrkví nakrouháme škrabkou a smícháme.
Na rozpálenou pánev dáme chřest obalený ve slanině, chřestovo-mrkvové nudličky, brokolici a na kolečka předvařené brambory zlehka zastříkneme olivovým olejem, za 8 minut přiložíme tuňáka (nebo jinou rybu) a po 3 minutách otočíme a pak servírujeme.
Na talíři rybu dochutíme hrubou solí, pepřem a pokapeme citronem, zeleninu polijeme rozpuštěným máslem s rozmačkaným česnekem se solí a pažitkou.