Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Soutěž

Newslatter

Zadejte váš e-mail a přihlaste se k odebírání žhavých novinek.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je vhodná nejen jako příloha k masu, ale pochutnáte si na ní i samostatně. V letních dnech je lehčí než maso a nemusí se připravovat dopředu. Pokud víte, jak zeleninu správně grilovat, zachová si důležité vitamíny a zůstane křupavá. Grilovat můžete nejen tradiční cuketu, papriky, kukuřici a žampiony, ale vyzkoušejte třeba brambory, rajčata, cibuli, fazolky, mrkev nebo kedlubny.

Pro grilování si vybírejte menší kusy zeleniny, které jsou jemnější. Některou zeleninu je třeba předvařit, aby změkla. Zeleninu zakápněte olejem s vodou, aby se nevysoušela a nepřilepila k roštu. Pro grilování můžete použít alobal, grilovací tácky nebo můžete zeleninu napíchnout na jehlu. Zeleninu grilujte na rozpáleném grilu rychle, aby se nepřipálila a neztratila vitamíny. Kuchaři doporučují zeleninu dochutit a osolit až po ugrilování, aby nepustila vodu. Protože zelenina nemá výraznou chuť, nejlépe ji dochutíte marinádami, omáčkami, dipy a dresinky.



Grilování

Grilování na zahradním grilu neodmyslitelně patří k létu. Grilování je příležitost pro setkání s přáteli a rodinou a možnost obklopit se dobrým jídlem a pitím. Možnosti toho, co si ugrilovat, jsou široké a tak si přijde na chuť každý. Grilovat můžete nejen tradiční steaky, burgery a uzeniny, ale také ryby, sýry, zeleninu či ovoce.

V naší speciální příloze o vám poradíme, jak se stát mistrem v grilování. Vyzkoušejte ověřené recepty Zdeňka Pohlreicha, které ocení nejen masožrouti, ale také vegetariáni. Pomůžeme vám vybrat vhodný gril a náčiní. Naložte si maso, rozpalte gril, připravte chutné omáčky a přílohy a uspořádejte si s námi zahradní hostinu.

Najdete na iDNES.cz