Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

  1:27aktualizováno  1:27
Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky, napadne asi každého hospodského. Jenže na úspěchu se musí pořádně zapracovat, z hospody si nelze dělat dojnou krávu.

Šéfová Jitka Pagana se synem Santem v kuchyni motorestu Huntířov | foto: Prima TV

Motorest U farmáře v Huntířově u Děčína na první pohled příjemně překvapí, na exteriéru i interiéru si tu poměrně dali záležet. Ani Jitka Pagana se synem Santem při první návštěvě v rámci třetího premiérového dílu pořadu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě zpočátku nevidí důvod, proč by takový podnik neměl prosperovat.

Fotogalerie

Jenže místo toho, aby tu fungování podniku postavili na dobrých základech, a tedy i na profíkovi v kuchyni, tak to tu provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě pěkně flikuje. A jak se ukáže během natáčení, ve spoustě věcí o žádné rady nestojí, i když se jako profesionál rozhodně nechová. Ne, hotovky se fakt nemají prodávat i druhý a třetí den, personálu se nemají dlouhodobě dlužit peníze, protože tržbu majitel prohrál na automatech, a přinést v létě hostovi polosyrový burger z mletého masa také není v pořádku.

Mladý suverénní podnikatel si přes veškeré výtky chce dál dělat spoustu věcí po svém a dává duu Pagana i natáčecímu týmu nevybíravě najevo, že jim do toho nic není. Od nich očekává jen univerzální recepty na vydělávání peněz bez ohledu na to, co a jak dělá sám.

Při zátěžovém testu napětí vyvrcholí. Když má Santo oprávněné připomínky k syrovému burgeru, je celý štáb arogantně vykazován, a to nejen majitelem, ale i místními, jak je patrné z úvodního videa. Těmi místními, kteří sami o sobě takový podnik nad vodou opravdu neudrží. I pivo si koupí raději u Vitenamců. 

Přes to všechno se šéfovský tým matky a syna snaží pomoci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a přivede svého kuchaře, aby se podělil o pár praktických tipů a oblíbených receptů. Něco si z toho v kuchyni motorestu U farmáře vzali, jak se ukázalo po návratu na místo činu po nějakém čase. 

Dali si říci i s poutáním na restauraci, aby jim okolo auta neprojížděla bez zastavení. Žádná sebereflexe se ovšem ze strany majitele nekonala, z restaurace kvůli jinému programu klidně odjel, aniž by ho zajímalo, jak profíci kuchyň jeho podniku při své návštěvě ocení.

Kdyby počkal, samolepky by se dočkal, jídlo by tu totiž Jitka se Santem jednou hvězdičkou přece jen ohodnotili. I když devadesátiminutové čekání na jídlo je přece jen přespříliš. Tolik času na zastavení u motorestu asi nikdo neplánuje.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Najdete na iDNES.cz