Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

  1:27
Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky, napadne asi každého hospodského. Jenže na úspěchu se musí pořádně zapracovat, z hospody si nelze dělat dojnou krávu.
Šéfová Jitka Pagana se synem Santem v kuchyni motorestu Huntířov

Šéfová Jitka Pagana se synem Santem v kuchyni motorestu Huntířov | foto: Prima TV

Motorest U farmáře v Huntířově u Děčína na první pohled příjemně překvapí, na exteriéru i interiéru si tu poměrně dali záležet. Ani Jitka Pagana se synem Santem při první návštěvě v rámci třetího premiérového dílu pořadu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě zpočátku nevidí důvod, proč by takový podnik neměl prosperovat.

Jenže místo toho, aby tu fungování podniku postavili na dobrých základech, a tedy i na profíkovi v kuchyni, tak to tu provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě pěkně flikuje. A jak se ukáže během natáčení, ve spoustě věcí o žádné rady nestojí, i když se jako profesionál rozhodně nechová. Ne, hotovky se fakt nemají prodávat i druhý a třetí den, personálu se nemají dlouhodobě dlužit peníze, protože tržbu majitel prohrál na automatech, a přinést v létě hostovi polosyrový burger z mletého masa také není v pořádku.

Mladý suverénní podnikatel si přes veškeré výtky chce dál dělat spoustu věcí po svém a dává duu Pagana i natáčecímu týmu nevybíravě najevo, že jim do toho nic není. Od nich očekává jen univerzální recepty na vydělávání peněz bez ohledu na to, co a jak dělá sám.

Při zátěžovém testu napětí vyvrcholí. Když má Santo oprávněné připomínky k syrovému burgeru, je celý štáb arogantně vykazován, a to nejen majitelem, ale i místními, jak je patrné z úvodního videa. Těmi místními, kteří sami o sobě takový podnik nad vodou opravdu neudrží. I pivo si koupí raději u Vitenamců. 

Přes to všechno se šéfovský tým matky a syna snaží pomoci podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a přivede svého kuchaře, aby se podělil o pár praktických tipů a oblíbených receptů. Něco si z toho v kuchyni motorestu U farmáře vzali, jak se ukázalo po návratu na místo činu po nějakém čase. 

Dali si říci i s poutáním na restauraci, aby jim okolo auta neprojížděla bez zastavení. Žádná sebereflexe se ovšem ze strany majitele nekonala, z restaurace kvůli jinému programu klidně odjel, aniž by ho zajímalo, jak profíci kuchyň jeho podniku při své návštěvě ocení.

Kdyby počkal, samolepky by se dočkal, jídlo by tu totiž Jitka se Santem jednou hvězdičkou přece jen ohodnotili. I když devadesátiminutové čekání na jídlo je přece jen přespříliš. Tolik času na zastavení u motorestu asi nikdo neplánuje.

Autor:
Načítají se informace o videu…

Krmítko v americkém Ohiu

Nejčtenější

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

Třešeň to potřebuje jinak než ostatní. Řez se musí dělat hlavně s rozvahou

Třešně a višně patří mezi oblíbené ovocné stromy, ale jejich řez může být pro mnoho zahrádkářů výzvou. Jak a kdy správně stříhat třešeň? A potřebuje zvláštní péči, aby prosperovala?

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

Třešeň to potřebuje jinak než ostatní. Řez se musí dělat hlavně s rozvahou

Třešně a višně patří mezi oblíbené ovocné stromy, ale jejich řez může být pro mnoho zahrádkářů výzvou. Jak a kdy správně stříhat třešeň? A potřebuje zvláštní péči, aby prosperovala?

30. března 2025

Otužilé milovnice slunce. Teď je nasejete a v létě máte rozkvetlou zahradu

Sníte o záplavě barevných květů na své zahradě? Pak nečekejte a svůj sen začněte uskutečňovat už nyní. Do půdy už bezpečně patří některé druhy letniček. Ačkoli nás do května zcela jistě čeká ještě...

30. března 2025

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

29. března 2025

Ledový kámen do Arktidy a stromoví humři. Pražská zoo zahájila sezonu

Pražská zoologická zahrada v sobotu slavnostně zahájila už 94. sezonu. Celodenní oslavy provází nejen kulturní program, ale také pro zahradu význačné události, včetně představení jedné novinky....

29. března 2025  14:12

10 nejčastějších chyb při péči o ovocné stromy. Neděláte je taky?

Přestože se pěstování ovocných stromů zdá velmi jednoduché, i zkušení zahrádkáři se mohou dopouštět chyb, které negativně ovlivní zdraví stromů a jejich úrodu. Pojďme se podívat na nejčastější z nich...

29. března 2025

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

29. března 2025

Když chcete vysavač, který ušetří čas i nervy
Když chcete vysavač, který ušetří čas i nervy

A teď řekněte popravdě, kdo z vás si užívá denní kolotoč luxování a vytírání? Pokud to není váš oblíbený sport, Roborock Saros 10R vás zaručeně...

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

28. března 2025  6:36

Baobab, symbol dlouhověkosti a vitality, je pro fotografy hvězdou hvězd

Baobab (Adansonia) je rod rostlin z čeledi slézovitých. Jsou to opadavé stromy s nápadně tlustými kmeny a s dlanitě složenými listy, rostoucí v oblastech s obdobím sucha. Baobaby se vyskytují na...

28. března 2025

Sezonu Zoo Praha otevřou „stromoví humři“. Obří strašilky, co se sedmkrát svlékají

Poslední březnovou sobotu Zoo Praha při příležitosti zahájení 94. sezony svým návštěvníkům představí nejmohutnější nelétavý hmyz na světě – strašilky humří. Možnost spatřit tyto tvory na vlastní oči...

28. března 2025

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

27. března 2025

Pražská stříbrná Zahrada roku vdechla život nové cimrmanovské legendě

Úplně na počátku byla prvorepubliková vila na pražských Vinohradech, jejíž proměnu dostal do rukou architekt Josef Pleskot. Právě on o novou podobu zahrady požádal Atelier zahradní a krajinářské...

27. března 2025

Krájíte si jablka na svačinku? Sviťte si na ně a budou jako čerstvá

I to nejchutnější jablko vypadá nepřitažlivě, pokud začne hnědnout. Vědci nyní objevili způsob, jak tomuto procesu zabránit. Výzkumníci zjistili, že když se na čerstvě nakrájená jablka svítí fialovým...

27. března 2025