Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si rozhodně zamilujete, připravit ji můžete snadno i doma.

Zdeněk Pohlreich nevychází z okouzlení z nabídky španělských trhů a to ho motivuje, aby místní produkty hned vyzkoušel zpracovat. Vzhledem k sezoně nejraději na grilu. A to se týká i čerstvé jarní naťové cibulky.

Fotogalerie

Pro své známé, letité emigranty, kteří se v důchodu pravidelně na půl sezony stěhují do města Jesus Pobre na východním pobřeží Španělska, připravil několik specialit. A ti ho na oplátku provedli místním trhem a zavedli do oblíbených restaurací.

Příprava opékané jarní cibulky se speciální omáčkou je naprosto jednoduchá. Stačí cibulku očistit, rozložit do alobalu, pokapat olejem, osolit a opepřit. Zabalit a uložit na gril. Zároveň stejně upravte i celou hlavičku česneku a nechte vše změknout. A přidejte na mřížku jednu papriku a dvě rajčata.

Letní grilování

Rozbalte změklou cibulku z alobalu a položte ji na gril. Pak můžete pokračovat s přípravou omáčky. Opečenou papriku a rajčata oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. Vyndejte z alobalu česnek a vytlačte jej do nádoby. Po tepelném zpracování by neměl působit žádné žaludeční obtíže. 

Nakrájejte pro zahuštění pár kostiček ze střídky toustového chleba, trochu loupaných mandlí, sůl a pepř a trošku octa. To vše rozmixujte, případně postupně ještě dochuťte a omáčka je hotová.

Nyní můžete z grilu sundat i opečenou cibulku. „Není spálená, je pěkně opečená,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich. A předvedl, jak se konzumuje. „Nutně nemusíte jíst tu opečenou svrchní vrstvu,“ radil. Stačí namočit do omáčky a vysát měkkou střední část.

Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

V rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku  pošlete na adresu soutez.hobby@idnes.cz.

Grilovaný bůček
Marinované kuře pečené „naplacato“

První čtenářské recepty už se scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Autor:


Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

Pohlreich griluje zeleninový špíz se sýrem feta

VIDEO Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...


Nejčtenější

Husky je parťák, který spolkne veškerý váš volný čas, ale nic neuhlídá

Kdo si jednou pořídí huskyho, ten si s ním pobytu v přírodě užije do sytosti.

Nejste-li opravdu aktivní sportovec tělem i duší se spoustou volného času, na huskyho zapomeňte, i kdyby vám jeho modré...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve slavné chalupářské komedii Na samotě u lesa?

Zdeněk Svěrák byl nejen spoluautorem scénáře, ale zahrál si i otce Lavičku.

Komedie natočená v roce 1976 Jiřím Menzlem se stala trvalkou televizního vysílání a mnoho hlášek z ní doslova...



Do lesa jen o úplňku, babky způsobují rakovinu a další mýty o houbách

Na tradiční zářijové výstavě hub v Přerově je letos k vidění nejméně 350 druhů...

Houbaření je u nás jedním z nejoblíbenějších „sportů“. Houbaře však provází spousta mýtů, o nichž jsou mnohdy schopni...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...

Kdyby nastal blackout, na mytí i praní by lidem jako kdysi stačil popel

Na Kamenitém v Beskydech spolek Koliba s Václavem Michaličkou z Muzea...

Kdyby na dlouho vypadly dodávky elektřiny, poradili by si s tím lidé, kteří minulý týden vyrazili na horu Kamenitý v...

Další z rubriky

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během léta 30 nominovaných...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní přehlídce receptů se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz