Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si rozhodně zamilujete, připravit ji můžete snadno i doma.

Zdeněk Pohlreich nevychází z okouzlení z nabídky španělských trhů a to ho motivuje, aby místní produkty hned vyzkoušel zpracovat. Vzhledem k sezoně nejraději na grilu. A to se týká i čerstvé jarní naťové cibulky.

Fotogalerie

Pro své známé, letité emigranty, kteří se v důchodu pravidelně na půl sezony stěhují do města Jesus Pobre na východním pobřeží Španělska, připravil několik specialit. A ti ho na oplátku provedli místním trhem a zavedli do oblíbených restaurací.

Příprava opékané jarní cibulky se speciální omáčkou je naprosto jednoduchá. Stačí cibulku očistit, rozložit do alobalu, pokapat olejem, osolit a opepřit. Zabalit a uložit na gril. Zároveň stejně upravte i celou hlavičku česneku a nechte vše změknout. A přidejte na mřížku jednu papriku a dvě rajčata.

Letní grilování

Rozbalte změklou cibulku z alobalu a položte ji na gril. Pak můžete pokračovat s přípravou omáčky. Opečenou papriku a rajčata oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. Vyndejte z alobalu česnek a vytlačte jej do nádoby. Po tepelném zpracování by neměl působit žádné žaludeční obtíže. 

Nakrájejte pro zahuštění pár kostiček ze střídky toustového chleba, trochu loupaných mandlí, sůl a pepř a trošku octa. To vše rozmixujte, případně postupně ještě dochuťte a omáčka je hotová.

Nyní můžete z grilu sundat i opečenou cibulku. „Není spálená, je pěkně opečená,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich. A předvedl, jak se konzumuje. „Nutně nemusíte jíst tu opečenou svrchní vrstvu,“ radil. Stačí namočit do omáčky a vysát měkkou střední část.

Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

V rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku  pošlete na adresu soutez.hobby@idnes.cz.

Grilovaný bůček
Marinované kuře pečené „naplacato“

První čtenářské recepty už se scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Autor:



Nejčtenější

Rostou hřiby, někde ještě i smrže. Ale jen na pár místech v republice

Úlovek z tohoto týdne, z lokality u Kostelce nad Černými lesy. Zapomeňte ovšem...

Specifický úkaz, kdy kvetou souběžně rostliny, jež bývají v půlce května již odkvetlé, a současně ty, které vykvetly o...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...



Zamořil panelák cvrčky pro své chameleony. Stálo ho to padesát tisíc

Bez živého hmyzu se chameleoni neobejdou. Jeho přechovávání však má svá úskalí,...

Chovatelství exotických zvířat si často žádá nemalé oběti. Musíte svým mazlíčkům vytvořit ideální podmínky imitující...

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den tam na to přijede 250...

Maturitní zkoušky může mladým chovatelům narušit zajíc i přežraný pes

Praktická část maturit oboru chovatel na České zemědělské akademii v Humpolci.

Loukou nad Humpolcem se nese ostrý hvizd píšťalky. A také zazní příkaz: „Hledej, Blue, hledej!“ Feně českého fouska...

Další z rubriky

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky. Tentokrát se nám sešly...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

Smrkové výhonky jsou jakousi alternativní sezonní jarní zeleninou, kterou...

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš jídelníček, si v...

Najdete na iDNES.cz