Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

aktualizováno 
V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha však vygradovalo do totálního rozpadu kuchyně Albert Málek Restaurant.

„Náš šéfkuchař Vláďa Hanzelka byl políbený múzou a vařil skvostně, ostatně i Zdeněk Pohlreich to sám uznal (o pondělním dílu Ano, šéfe! jsme psali zde). Jenže jak sám na vlastní kůži poznal, bylo tak trochu těžké s ním vyjít,“ popsal Tomáš Kupčík, jeden z majitelů restaurace.

Fotogalerie

Obecně se ví, že práce v kuchyni je drsná a pro ostrá slova se nejde daleko. Jenže ne každý to dobře snáší. „Takže se nám kuchařský tým začal rozpadat. Nakonec to skončilo tím, že zbývající kuchaři odpracovali třeba 280 hodin měsíčně, což dlouhodobě není v lidských silách,“ řekl Kupčík.

Hanzelka se rozhodl, že už nechce sám vařit, jen učit nové kuchaře vaření. „Jenže on je tak náročný perfekcionista, že s ním jenom málokdo dokáže vyjít. To nemyslím jako urážku, prostě tak to je. Je to asi o lidském přístupu k věci,“ popisuje Kupčík.

Majitelé se pokoušeli sehnat nové pracovní síly a adeptů se našlo dost. „Přišla třeba i celá parta, ale bylo na nich vidět, že zkoušejí uniknout odněkud a přišlo nám, že totéž by se mohlo stát i nám.“

Nakonec dospěli do stavu, že zážitkovou restauraci Albert Málek v Rožnově pod Radhoštěm museli zavřít. Až se jako pohádkový princ zjevil mladý kuchař Tomáš Kapoun, který je podle nich pravým opakem Hanzelky. „Moc nemluví, je skromný, vaří úžasně, až mezi řečí jsme zjistili, že vařil v michelinské restauraci a v golfovém klubu britské královské rodiny.“

K sobě postupně začal nabalovat nový tým, který trénuje na vaření nového jídelního lístku. „Rozhodli jsme se, že upustíme od celodenního provozu, otevřeno bude až od čtyř, Málka otevřeme 10. října. Chceme se tak vyhnout vyhoření kuchařů, aby pro ně bylo vaření stále radost,“ říká Tomáš Kupčík.

Celý díl pořadu Ano, šéfe! najdete na iPrima.

Autor:



Nejčtenější

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...



Poláci vytvořili unikátní papír, který pomáhá včelám. Může je nakrmit

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě.

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě. Společnost Bee Saving Paper vyvinula papír, který je...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Inteligentní kočka ocicat připomíná ocelota, ale aportuje jako pejsek

Jana Georgievová má chovný pár, kterému se nedávno narodila čtyři koťata. Toto...

Jana Georgievová za Žďárska chová atraktivní a inteligentní plemeno kočky domácí. Připomíná divokou šelmu ocelota, ale...

Další z rubriky

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

Dýně s hříbky je ideální podzimní kombinace.

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás půjdou podzimní chmury...

TasteAtlas mapuje typické chutě, Česku přisoudil tlačenku i utopence

Mapování světa podle typických pokrmů

Projekt TasteAtlas by chtěl být světovým atlasem jídla a nápojů i encyklopedií chutí. Zatím zaznamenal více než deset...



Najdete na iDNES.cz