Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pohlreichovi se stýská po televizi, natočí další díly Ano, šéfe!

aktualizováno 
Štáb kultovního pořadu na pokyn šéfa opět vyzývá statečné restauratéry či hospodské, aby se přihlásili a podrobili se natáčení ve svém podniku. Počítat musí s tím, že Zdeněk Pohlreich v kuchyni jejich restaurace nenechá kámen na kameni a ještě je čeká poměrně drsná drezura.

Zdeněk Pohlreich v táborské restauraci Pintovka | foto: Prima TV

Překvapivou změnu svého původního rozhodnutí, že s Ano, šéfe! končí, okomentoval Zdeněk Pohlreich s nezaměnitelným smyslem pro situační humor: "Ano, řekl jsem, že čtvrtá řada je poslední". A pak s okouzlujícím úsměvem dodal: "Ale nikdy jsem neřekl, jak bude dlouhá".

Odměnou restauratérům a hospodským za jejich dobrovolné "krev, pot, slzy a nervy na pochodu" jsou mnohdy nedocenitelné profesionální rady zkušeného kuchaře a restauratéra-manažera v jedné osobě.

S nimi by to podle Pohlreicha měl zvládnout každý. Protože je přesvědčen, že "Restaurační podnikání není žádnej mozkovej trust".  

Galerie pořadu Ano, šéfe!

Jeho rady vybraní hospodští mohou využít ke svému užitku, jako například Zdenička a Štěpán ve své krásné šumavské hospůdce U Štěpána, kde podávají hovězí maso z vlastní biofarmy. Co se tu začali řídit jeho radami, umějí hostům nabídnout hovězí od hlavy až k ocasu a místo si u nich musíte předem rezervovat. Více v článku Pohlreich tvrdí, že bůh existuje. Našel ho na Šumavě 
U Štěpána
.

Komu není shůry dáno, tomu jsou ale rady šéfa v podstatě k ničemu, protože je využít prostě nedokáže. I takoví se v minulosti našli. A nebylo jich málo.

Že by ale Zdeněk Pohlreich z nějaké restaurace odešel, aniž by došlo na možné proměny a vylepšení jídelního lístku, to se stalo jenom jednou. A to z jednoznačně objektivních důvodů v restauraci Bohéma vedené neseriózními majiteli, viz V tom nejedu, řekl Pohlreich a v Brně poprvé zabalil natáčení.   

Kdo nemá co ztratit, může jenom získat

Když se to shrne: máte-li hospodu a nevíte si s ní rady, případně vás stojí víc peněz a nervů, než kolik radosti a výdělku vám přináší, jste ideální adept na návštěvu "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stačí přihlásit se na webových stránkách televize Prima a být připraven doslova na cokoliv.

Připomeňte si, jak umí Zdeněk Pohlreich radit restauratérům a kuchařům:

"Aby si natáčení ve vybraných restauracích mohl opravdu užívat, vymínil si tentokrát Zdeněk Pohlreich víc času na natáčení jednotlivých dílů," prozradil za televizi Prima Václav Mazánek. Výsledek tedy diváci spatří na obrazovkách nejdříve na podzim.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Na lovu kešek stačí používat hlavu, užívají si ho i rodiny s dětmi

Keškaře neboli kačery najdete i mezi dětmi, koníčku se věnují celé rodiny.

Kačeři alias lovci kešek jsou všude kolem nás, tento koníček spojuje celé rodiny. Ačkoli o geocachingu se v posledních...

Najdete na iDNES.cz