Burger z kuřecího plátku masa
Martin Konrád miluje kuřecí burger a maso nakládá do marinády. Posílá detailní postup.
Marináda:
- 5 lžic řepkového oleje
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička curry
- 0,5 lžičky bílého pepře
- 2 lžičky kuchyňské soli
- 1 lžička mleté hořčice
Kuřecí steak:
- 2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
Na burger:
- 2 hamburgerové briošky
- 6 koleček salátové okurky
- 6 koleček rajčat
- 2 listy ledového salátu
- 2 plátky goudy
- 4 plátky nakládané kyselé okurky
- pár koleček červené cibule
- případně kapie a další zelenina podle chuti
Burgerová omáčka:
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 čerstvá nadrobno nakrájená chilli paprička
Postup:
Připravíme marinádu. Směs koření smícháme v oleji a do této směsi naložíme maso. Odložíme do lednice aspoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
Nachystáme a nakrájíme si zeleninu, kterou budeme dávat do burgeru.
Smícháme suroviny na omáčku. Rozpálíme gril. Pomažeme žebra grilu kůží od špeku a položíme kuřecí steaky kůží dolů na gril. Maso postupně grilujeme z obou stran.
Před koncem grilovaní opečeme na grilu rozříznuté briošky, také z obou stran (vnitřní trochu více než venkovní). Minutu před koncem grilování položíme na steaky plátek sýra.
Spodní část briošek pomažeme omáčkou a vrstvíme postupně list salátu, rajčata, papriku, steak se sýrem, okurky, cibuli, nakonec zakápneme další lžící omáčky a přiklopíme vrchní částí briošky.