Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

aktualizováno 
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko Peter Wright a reklamu na novou řadu kuchyní švédských nábytkářů situoval do pralesa.

Výsledkem je vtipná chytlavá reklama, která názorně předvádí, že kuchyně Metod (o této řadě Ikea, která respektuje současné trendy, čtěte zde) vydrží i nájezd opic. A je jasné, že k těm se v pralese mohou přidat i tropičtí ptáci, hadi, žáby, antilopa či slon. Pro moderní kuchyni, která musí v rodinách reálně zvládnout nejrůznější zátěž i způsoby zacházení, žádný problém.

Fotogalerie

Podle londýnského marketingového manažera nemůžete dát opice do reklamy z žádného jiného důvodu, než aby vytvořily chaos. Běhají, zkoumají, vyzkouší všechna světla, vlezou do každé skříně i zásuvky, radují se, když se rozlétnou dveře lednice plné banánů.

„Předvádějí, že je legrace trávit čas společně s celou rodinu v kuchyni. Doufáme, že drzé opice lidi přesvědčí, že si ji mohou užívat úplně stejně,“ vysvětloval Peter Wright pro odborný magazín Adweek.

Natáčení proběhlo ve spolupráci se záchrannou stanicí Jaguar Rescue Center v Kostarice v deštném pralese, do jehož střední části švédští nábytkáři volně postavili vybavenou kuchyni Metod.

Chápani (více o těchto „pavoučích“ opicích zde), malpy kapucínské a další zvířata ze záchranného centra pak prostě jen mají kuchyni volně k dispozici pro svoje vylomeniny, které zastaví až rozbitý šálek kávy. I když ani v pořádné kuchyni se v tu chvíli přece nic neděje.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...



Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

VIDEO: V čínském cirkuse lev a tygr při tréninku brutálně napadli koně

Lev a tygr napadli koně v čínském cirkusu

Vlnu protestů proti drezůře divokých zvířat v čínských cirkusech spustilo na sociálních sítích video, které natočil...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Další z rubriky

Ekoosada je jim těsná, proto sbírají peníze na Živé Ekomuzeum

Ekoosada našla inspiraci v podobných osadách v Rakousku, USA, Anglii a Rusku.

Zájem o výuku starých řemesel, ekologii a stavbu domů z přírodních materiálů stoupá. Skupina ze sdružení Ekovesnice by...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Číšnický, křidélkový, nebo pákový? Každý otvírák má svá pro a proti

Otevřít víno vypadá jako triviální úkon, ale s nekvalitní vývrtkou to dá hodně...

Otevření lahve vína je pro mnoho lidí problém a zvláště ženy s tím mohou mít problém. Normálně nechávají tento proces...

Najdete na iDNES.cz