Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

aktualizováno 
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko Peter Wright a reklamu na novou řadu kuchyní švédských nábytkářů situoval do pralesa.

Výsledkem je vtipná chytlavá reklama, která názorně předvádí, že kuchyně Metod (o této řadě Ikea, která respektuje současné trendy, čtěte zde) vydrží i nájezd opic. A je jasné, že k těm se v pralese mohou přidat i tropičtí ptáci, hadi, žáby, antilopa či slon. Pro moderní kuchyni, která musí v rodinách reálně zvládnout nejrůznější zátěž i způsoby zacházení, žádný problém.

Fotogalerie

Podle londýnského marketingového manažera nemůžete dát opice do reklamy z žádného jiného důvodu, než aby vytvořily chaos. Běhají, zkoumají, vyzkouší všechna světla, vlezou do každé skříně i zásuvky, radují se, když se rozlétnou dveře lednice plné banánů.

„Předvádějí, že je legrace trávit čas společně s celou rodinu v kuchyni. Doufáme, že drzé opice lidi přesvědčí, že si ji mohou užívat úplně stejně,“ vysvětloval Peter Wright pro odborný magazín Adweek.

Natáčení proběhlo ve spolupráci se záchrannou stanicí Jaguar Rescue Center v Kostarice v deštném pralese, do jehož střední části švédští nábytkáři volně postavili vybavenou kuchyni Metod.

Chápani (více o těchto „pavoučích“ opicích zde), malpy kapucínské a další zvířata ze záchranného centra pak prostě jen mají kuchyni volně k dispozici pro svoje vylomeniny, které zastaví až rozbitý šálek kávy. I když ani v pořádné kuchyni se v tu chvíli přece nic neděje.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Květákové pečené placičky
Květákové pečené placičky

Zdravá dobrota na eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.