Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

  1:00aktualizováno  1:00
Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po kterých zaručeně nikdo neztloustne. Od konce října je v neděli dopoledne servíruje v další premiérové řadě pořadu Teď vaří šéf.

Po zhlédnutí přípravy několika nových receptů pravděpodobně dostanete chuť si podle Zdeňka Pohlreicha zase něco dobrého uvařit. Navíc šéf pokračuje v započatém trendu lehkého vaření, kde se však není třeba bát striktních zákazů.

Fotogalerie

Neváhá v rozumné míře používat cukr, i když hnědý třtinový, nebo tučnou smetanu, protože je zdravější a chutnější. Šéf prostě vaří zdravě, jakkoliv toto označení nemá rád, jak prozradil v rozhovoru před dvěma lety. Tedy v době, kdy s touto lehkou linkou v kuchyni i kvůli vlastním zdraví začal.

A jeho vaření to sluší, získalo tím na pestrosti a nic neztratilo na sexappealu. Jednoduše a bez emocí potvrzuje, že jíst se má prostě a jednoduše všechno.

A že čerstvé suroviny jsou základ, podobně jako snídaně. Tak proč si třeba v neděli ráno neudělat batátové placičky jako zdravější verzi lívanců či vaflí. Můžete si přivstat podobně jako šéf a překvapit partnera nebo celou rodinu. Těsto si lze navíc připravit s předstihem.

Sladké brambory Zdeněk Pohlreich doporučuje proti podzimním depresím:

A nebo si přichystejte nedělní brunch z restovaných lišek plných vitaminu D, zvlášť pokud většinu týdne sedíte u počítače a nedostanete se na sluníčko. V kombinaci s česnekem použitým do omáčky budou mít pořádnou sílu.

Podobně mohou nadchnout plněná kuřecí prsa s gorgonzolou. A dalo by se pokračovat - podobně jako v minulých řadách vám totiž v Teď vaří šéf Pohlreich během půlhodinky vykouzlí menu na celý den. 

Batátové placičky s tvarohem ochuceným svatojánskými ořechy a čerstvým ovocem,...

Batátové placičky s tvarohem ochuceným svatojánskými ořechy a čerstvým ovocem

Vraťme se však ještě k batátovým placičkám s ovesnými vločkami. Příprava je snadná, v úvodním videu najdete její zkrácenou verzi. Na těsto si ve vodě se špetkou soli uvaříte oloupané a pokrájené batáty.

Mezitím do misky nasypete hrst ovesných vloček, přidáte trochu hnědého cukru, špetku skořice a přiměřeně prášku do pečiva, aby těsto malinko vyběhlo. Přidáte celé vejce, trochu mandlového mléka, vše smícháte a necháte odpočinout. Vločky díky přidané tekutině začnou měknout.

Polotučný tvaroh, kterým placičky po upečení dochutíte, si mezitím rozmíchejte v misce, přidejte trochu čerstvě nastrouhané citronové kůry a čerstvé citronové a pomerančové šťávy, trochu hnědého cukru, špetku skořice a vanilky a rozmíchejte. Pohlreich doporučuje přidat i pokrájené svatojánské ořechy, což jsou zelené, ještě měkké vlašské ořechy naložené v nálevu.

Uvařené batáty slijte, nechte vychladnout, rozmixujte a získanou hmotu smíchejte s těstem připraveným z vloček. Upečte z něj placičky, servírujte s lžící ochuceného tvarohu a dostupným čerstvým ovocem.   

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Rybář Jakub Vágner má nový projekt. Z Katlova chce mít rodinný areál

Molo 4

Cestovatel a rybář Jakub Vágner se po úspěšném projektu Návrat přírody do škol, v rámci kterého přednášel na školách o...

Další z rubriky

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

V houfu vypadají neuvěřitelně, jako z kresleného filmu.

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve Francii obnovit chov...

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Husička po pěti hodinách pomalého pečení

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí chovy hlásí, že už...

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

Najdete na iDNES.cz