Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

aktualizováno  14:21
Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po několikaměsíční pauze. Prima ho odvysílala v pondělí večer. Snaha vyjít vstříc hostům mu byla evidentně sympatická, i když mladou a mile naivní restauratérku musel poučit, že se nikdy nezavděčí všem.

Tentokrát to šéf do restaurace, která vysílala SOS, neměl daleko. Dokonce s trochou nadsázky váhal, zda se tu má angažovat a posléze i chválit, když je to v podstatě konkurence jeho podnikům.

Z centra Prahy to totiž do restaurace Tiebreak není vůbec daleko. Dokonce se tam lze romanticky svézt přívozem od holešovické tržnice, nebo z Rohanského ostrova. Je to rozhodně klidnější cesta, než se snažit přejít frekventovanou pražskou magistrálu.

Tenisový areál na Štvanici je sice vidět zdálky, ale člověk tam nehledá místo, kde by se dobře najedl. Přesto provozovatelka restaurace místního tenisového klubu, která nese název Tiebreak, očekává, že by mohla přitáhnout i jinou klientelu než hladové členy tenisového klubu.

Šéfkuchař Honza Volek s nezkušenou šéfovou za zády tak vlastně neví, co se má snažit budovat. Chodí k nim spousta stálých hostů z klubu s jasnými požadavky. Takže vedle svěžích jídel z italské či asijské kuchyně tu při šéfově květnové návštěvě podávali i hermelín či utopence, jako někde u stánku.

Šéf ovšem vidí snahu mladé těhotné provozovatelky z Ostravy, která chce sobě i svému okolí dokázat, že je dobrá i na něco jiného než jen na sezení doma s dětmi, jako lehce naivní. Klub má za své další miminko, ze kterého chce vypiplat něco, co by jí dělalo radost.

Jednoduché rady, jednoduchá jídla. To může fungovat

„Udělejte z toho tenisový klub, kam se členové nebudou muset stydět někoho pozvat a kam budou sami rádi chodit na jednoduchá rychlá jídla. Jen musí Honza ubrat ze svého kuchařského ega a vařit to, co těm lidem chutná,“ zněla nakonec šéfova triviální rada. I kdyby to měl být třeba ten utopenec.

Od tenisových nadějí zase zjistil, že těm na místním jídelníčku chybí víc bílého masa, případně ryby. A jako už tradičně přidal i praktické kuchařské rady v podobě několika konkrétních a okamžitě použitelných receptů. Překvapivě i tip získaný v Hodoníně, jak servírovat utopence, aby na talíři prostě a jednoduše nevypadaly blbě. Panini, na kterém by se podle něj spíš dalo zajezdit si v nedalekém skateparku, než si na něm pochutnat, raději zrecykloval.

Podle šéfkuchaře Honzy totiž hosté volají po pizze, takže mu šéf poradil, jak na jednoduchý, ale fenomenální flatbread. Prostě chlebovou placku. A ukázal to právě na panini. Připravit ho z těsta na pizzu je totiž velmi prosté (více zde):

8. dubna 2016

Náplň pro flatbread je pak čistě na kuchaři, lze ji obměňovat podle sezonní i momentální nabídky. (Recept od Itala včetně videonávodu v článku zde.)

Rozjezd se snad zdařil, týdenní menu vás nezruinuje

Zda je to teď po šéfově odborném zásahu v restauraci či klubové jídelně Tiebreak na překvapivě udělené dvě hvězdičky, to už musí posoudit hlavně ti, kteří se tam každodenně stravují.

Club sandwich. Klasika, do tenisového klubu jako dělaná. Místo hranolek lze nabídnout salát.

Když se tam Pohlreich za pár týdnů neohlášeně vrátil, španělského ptáčka z obědového menu za zhruba 120 korun si opravdu pochvaloval. Rizoto s bezlepkovou quinoou také, koneckonců i club sandwich, který je tu sám naučil.

Pražáci i výletníci mohou Tiebreak vyzkoušet na vlastní kůži. Jako jedinečný ostrov uprostřed velkoměsta - mezi Karlínem a Holešovicemi - jim Štvanice navíc ukáže Prahu zase trochu jinak. Kapsu to nikomu nezruinuje. Přívoz je součástí Pražské integrované dopravy, polévku si dáte za 40, hlavní jídlo za stovku až 120 korun. A obsluha je podle šéfa milá jako málokde.

Autor:
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník

3. května 2024

Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...