Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

aktualizováno 
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.

Každému desetiletí přiřazuje za barem jeden z neoblíbenějších koktejlů té které doby. Do dokonalosti štáb dovedl i jeho dobové oblečení či účes.

A Adam Delaney, který denně řídí Tradition bar v San Francisku, se přípravy dobových drinků zhostil opravdu s noblesou. Iluze přenesení se do baru třeba třicátých či devadesátých let je tak opravdu dokonalá.

Fotogalerie

Pro počátek století zvolili tvůrci proslulý Manhattan míchaný z americké whisky a italského vermutu (který se již tehdy do Států dovážel). Prostě klasiku.

Dalšími nápoji, které měly tu čest, aby na jejich přípravě barman demonstroval průřez stoletím koktejlů, byly Champagne Cocktail (1925), vyprošťovací Bloody Mary (1935), Mai Tai za rok 1945, Martini (1955), Whiskey Sour (1965), Harvey Wallbanger (1975), hořící B-52 za rok 1985, Long Island (1995), Cosmopolitan (2005) a nakonec drink ironicky pojmenovaný Old Fashioned.

Nechte se inspirovat a dejte si také koktejl

Pokud vás úvodní video na nějaký ten koktejl opravdu naladilo, zkuste třeba právě Cosmopolitan, ten by vám měli zvládnout namíchat v každém baru. Na našem videu ho míchá barman Roman Uhlíř z hotelu Hilton Prague (více zde):

Nebo zkuste něco současnějšího, co vás postaví na nohy a nakopne. Třeba koktejl Rosemary namíchaný úřadujícím českým baristou roku 2016 Ondřejem Hurtíkem z dejvické kavárny Místo. Kombinuje filtrovanou kávu, gin, pomerančový likér a růžovou limonádu (více zde):

Autor:




Nejčtenější

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.