Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

aktualizováno 
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.

Každému desetiletí přiřazuje za barem jeden z neoblíbenějších koktejlů té které doby. Do dokonalosti štáb dovedl i jeho dobové oblečení či účes.

A Adam Delaney, který denně řídí Tradition bar v San Francisku, se přípravy dobových drinků zhostil opravdu s noblesou. Iluze přenesení se do baru třeba třicátých či devadesátých let je tak opravdu dokonalá.

Fotogalerie

Pro počátek století zvolili tvůrci proslulý Manhattan míchaný z americké whisky a italského vermutu (který se již tehdy do Států dovážel). Prostě klasiku.

Dalšími nápoji, které měly tu čest, aby na jejich přípravě barman demonstroval průřez stoletím koktejlů, byly Champagne Cocktail (1925), vyprošťovací Bloody Mary (1935), Mai Tai za rok 1945, Martini (1955), Whiskey Sour (1965), Harvey Wallbanger (1975), hořící B-52 za rok 1985, Long Island (1995), Cosmopolitan (2005) a nakonec drink ironicky pojmenovaný Old Fashioned.

Nechte se inspirovat a dejte si také koktejl

Pokud vás úvodní video na nějaký ten koktejl opravdu naladilo, zkuste třeba právě Cosmopolitan, ten by vám měli zvládnout namíchat v každém baru. Na našem videu ho míchá barman Roman Uhlíř z hotelu Hilton Prague (více zde):

Nebo zkuste něco současnějšího, co vás postaví na nohy a nakopne. Třeba koktejl Rosemary namíchaný úřadujícím českým baristou roku 2016 Ondřejem Hurtíkem z dejvické kavárny Místo. Kombinuje filtrovanou kávu, gin, pomerančový likér a růžovou limonádu (více zde):

Autor:




Nejčtenější

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Další z rubriky

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

U nově instalovaného topení je termostat už samozřejmostí.
Češi mívají po topné sezoně nedoplatky, přitom nepoužívají účinnou regulaci

Přes 800 českých domácností se zúčastnilo průzkumu, který zmapoval chování lidí při kontrole vytápění vlastního domova. Průzkum zjistil, že polovina domácností...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.