Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

aktualizováno 
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.

Každému desetiletí přiřazuje za barem jeden z neoblíbenějších koktejlů té které doby. Do dokonalosti štáb dovedl i jeho dobové oblečení či účes.

A Adam Delaney, který denně řídí Tradition bar v San Francisku, se přípravy dobových drinků zhostil opravdu s noblesou. Iluze přenesení se do baru třeba třicátých či devadesátých let je tak opravdu dokonalá.

Fotogalerie

Pro počátek století zvolili tvůrci proslulý Manhattan míchaný z americké whisky a italského vermutu (který se již tehdy do Států dovážel). Prostě klasiku.

Dalšími nápoji, které měly tu čest, aby na jejich přípravě barman demonstroval průřez stoletím koktejlů, byly Champagne Cocktail (1925), vyprošťovací Bloody Mary (1935), Mai Tai za rok 1945, Martini (1955), Whiskey Sour (1965), Harvey Wallbanger (1975), hořící B-52 za rok 1985, Long Island (1995), Cosmopolitan (2005) a nakonec drink ironicky pojmenovaný Old Fashioned.

Nechte se inspirovat a dejte si také koktejl

Pokud vás úvodní video na nějaký ten koktejl opravdu naladilo, zkuste třeba právě Cosmopolitan, ten by vám měli zvládnout namíchat v každém baru. Na našem videu ho míchá barman Roman Uhlíř z hotelu Hilton Prague (více zde):

Nebo zkuste něco současnějšího, co vás postaví na nohy a nakopne. Třeba koktejl Rosemary namíchaný úřadujícím českým baristou roku 2016 Ondřejem Hurtíkem z dejvické kavárny Místo. Kombinuje filtrovanou kávu, gin, pomerančový likér a růžovou limonádu (více zde):

Autor:




Nejčtenější

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Obojky se prodávají i ve verzi pro více psů s jedním ovládáním.
Elektrické obojky pomohou výcviku psů, ale v rukou laika mohou uškodit

Není pravda, že by elektrický obojek psa fyzicky týral. Jenže pokud se používá bez odborného přístupu, může zničit jeho povahu a duši. Výsledkem je pak...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Další z rubriky

Kontroly se týkají jen velkých klimatizací.
Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé...  celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také vzpomínky na prázdniny u babičky a mocné hyperglykemické...  celý článek

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.