Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vyráběl jsem kvásek podle svého receptu. Stálo mě to šestnáct stovek

aktualizováno 
Radil jsem využít počítačovou techniku k získání stabilní teploty při výrobě chlebového kvásku. Tentokrát jsem to ale nevychytal. Spadl jsem zkrátka do jámy, kterou jsem sám vykopal.

Modemy hřejí víc, než je zdrávo. Můžeme proto využít přebytečného tepla. | foto: Marek Burza

Jaký je stabilní zbytkový zdroj tepla v domácnosti? Přece internetový modem. Hřeje víc, než je zdrávo. Lze to snadno zužitkovat v období, kdy se netopí a nelze využít tepla radiátoru (viz předchozí článek).

Jako správný hobbysta jsem se řídil vlastními "spolehlivými" radami. Jenže se mi to trochu vymklo z ruky. Založil jsem na kvásek žitnou mouku s vodou. A udělal jsem ho trochu moc hustý. Takže mě ukolébal fakt, že se kvásek nijak moc nerozjíždí (kompletní návod na pečení kváskového chleba najdete ZDE).

Takže jsem klidně odjel na dva dny na služební cestu. První, co jsem udělal, když jsem druhý den přijel domů, vrhl jsem se k počítači, abych si zkontroloval pracovní poštu. Počítač naběhl v pořádku, jen Skype si pořád bezmocně točil svým kolečkem. První symptom, že nefunguje internet.

Už tušíte, co se stalo. Můj kvásek byl v háji. Sklenice prázdná, její obsah se přestěhoval větracími otvory dovnitř modemu. Není se co divit, že to už nevydýchal. Ještěže mají v nákupních centrech otevřeno do večera.

Nový modem s wi-fi od O2 stojí šestnáct stovek, za to bych měl 50 čerstvých chlebů. Bez práce. A bez přenastavování domácí sítě.

Takže doplňuji, co jsem před časem napsal. Kvásek na modemu klidně, ale hlídat. Anebo sklenici vložit do hluboké mísy.

Zažili jste také situaci, kdy jste se chytili do vlastní pasti? Pobavte svými historkami i ostatní čtenáře. Je přece Silvestr.

Autor:


Témata: práce, recept, Skype, Vaření


Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Další z rubriky

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také vzpomínky na prázdniny u babičky a mocné hyperglykemické...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.