Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vyráběl jsem kvásek podle svého receptu. Stálo mě to šestnáct stovek

aktualizováno 
Radil jsem využít počítačovou techniku k získání stabilní teploty při výrobě chlebového kvásku. Tentokrát jsem to ale nevychytal. Spadl jsem zkrátka do jámy, kterou jsem sám vykopal.

Modemy hřejí víc, než je zdrávo. Můžeme proto využít přebytečného tepla. | foto: Marek Burza

Jaký je stabilní zbytkový zdroj tepla v domácnosti? Přece internetový modem. Hřeje víc, než je zdrávo. Lze to snadno zužitkovat v období, kdy se netopí a nelze využít tepla radiátoru (viz předchozí článek).

Jako správný hobbysta jsem se řídil vlastními "spolehlivými" radami. Jenže se mi to trochu vymklo z ruky. Založil jsem na kvásek žitnou mouku s vodou. A udělal jsem ho trochu moc hustý. Takže mě ukolébal fakt, že se kvásek nijak moc nerozjíždí (kompletní návod na pečení kváskového chleba najdete ZDE).

Takže jsem klidně odjel na dva dny na služební cestu. První, co jsem udělal, když jsem druhý den přijel domů, vrhl jsem se k počítači, abych si zkontroloval pracovní poštu. Počítač naběhl v pořádku, jen Skype si pořád bezmocně točil svým kolečkem. První symptom, že nefunguje internet.

Už tušíte, co se stalo. Můj kvásek byl v háji. Sklenice prázdná, její obsah se přestěhoval větracími otvory dovnitř modemu. Není se co divit, že to už nevydýchal. Ještěže mají v nákupních centrech otevřeno do večera.

Nový modem s wi-fi od O2 stojí šestnáct stovek, za to bych měl 50 čerstvých chlebů. Bez práce. A bez přenastavování domácí sítě.

Takže doplňuji, co jsem před časem napsal. Kvásek na modemu klidně, ale hlídat. Anebo sklenici vložit do hluboké mísy.

Zažili jste také situaci, kdy jste se chytili do vlastní pasti? Pobavte svými historkami i ostatní čtenáře. Je přece Silvestr.

Autor:


Témata: Skype, Vaření


Nejčtenější

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Pro vývoj kočky je nejdůležitější první rok.
U kotěte nepodceňte imunitní okno po šestém týdnu. Potřebuje vitaminy

Kočky patří mezi nejvybíravější zvířata, která si můžete domů pořídit. Domácí kočky jsou navíc závislé na stravě, kterou jim nabídnou jejich majitelé. Na trhu...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.