Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Ze zralých zmrazených banánů připravíte vynikající zmrzlinu

aktualizováno 
Zralé až přezrálé banány s nahnědlou slupkou jsou ideální surovinou pro domácí ovocnou zmrzlinu, která je překvapivě osvěžující a chuťově naprosto dokonalá. Banány oloupete, vložíte do mikrotenového sáčku a necháte zmrznout. Pak je kdykoliv z mrazáku vezmete a zpracujete na zmrzlinu.

Využít lze samozřejmě i jakékoliv jiné ovoce a vždycky získáte zmrzlinu bez nežádoucích sladidel a dochucovadel, navíc plnou vitaminů a minerálů.

Návod na ni přinášíme ve spolupráci s vitariány pražské restaurace Biogurmania Jelica, kteří používají jen živé (tedy neupravené při vyšší teplotě než je 42 °C) ingredience v biokvalitě, aby tělo získalo z potravy jen to nejlepší (více o vitariánství a živé stravě bez sporáku čtěte zde).

Jednoduchá příprava ovocné zmrzliny

Ovocná zmrzlina má kromě již uvedeného také tu výhodu, že ji připravíte během chviličky, kdykoliv vás přepadne chuť na něco sladkého nebo třeba nečekaná návštěva. Stačí mít v mrazáku po ruce neustále kvalitní zmrazené ovoce.

Příprava banánové zmrzliny

Mlýnek na maso je na zpracování zmrazeného ovoce ideální: jednoduše jím zmrzlé banány (jahody, maliny, meruňky a podobně) "proženete" a získanou zmrzlou hmotu ještě podle chuti doladíte.

Vitariáni přidávají přímo do mlýnku k banánům surové kakaové boby (viz video), ale můžete použít i kakaový prášek. Také vanilková semínka zmrzlinu dochutí naprosto skvěle. Získáte je jednoduše z vanilkového lusku, který podélně rozříznete a semínka schovaná uvnitř stáhnete z lusku nožem. Můžete si je i "uskladnit" do zásoby do uzavřené skleničky.   

Banánovou zmrzlinu ochucenou jen kakaovými boby, kakaovým práškem a vanilkou jsme ochutnali. Byla osvěžující, měla nefalšovanou plnou chuť a jakékoli "jako banánové" uměle dochucené zmrzliny by vedle ní pohořely. Ani cukr nebyl potřeba. Pokud se bez něj neobejdete, použijte alespoň hnědý nerafinovaný. 

Podívejte se na postupy a videa, jak jsme s vitariány připravovali bezlepkovou pizzu bez pečení (zde) a cuketové špagety hotové za pár minut (zde).    

Autor:




Nejčtenější

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Mercedes Třída M ML 300...
Mercedes Třída M ML 300...

r.v. 2010, naj. 110 000 km, diesel
529 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.