Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

První letošní příspěvky do grilovací soutěže: hovězí, bůček i kuře

aktualizováno 
V rámci naší soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli se už začínají scházet první fotografie s recepty. Dnes, jen pár dní po vyhlášení soutěže, přinášíme první ochutnávku. Přes víkend se už má oteplit, takže vzhůru na zahradu a rozpálit grily.
Část 1/4

Když už budete grilovat, nezapomeňte pokrm vyfotografovat, přidat recept a poslat nám ho na adresu soutez.hobby@idnes.cz. Kompletní pravidla, kam je a v jaké formě posílat, najdete v tomto článku. Soutěž je dlouhodobá a své příspěvky můžete posílat až do konce června. Nejlepší recepty nakonec odborná porota ocení dvěma kontaktními grily Sage a udicí pistolí stejné značky.

První recept je téměř klasika a poslal ho Libor Půlpán.

Marinované kuře pečené „naplacato“

Marinované kuře pečené „naplacato“

Letní grilování

Budete potřebovat:

  • 2 celá kuřata
  • 1l Coca Cola Zero (bez cukru)
  • šťáva ze dvou pomerančů
  • šťáva z dvou citronů
  • 1/2 šálku medu
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky černého pepře
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Rozpulte obě kuřata na polovinu a odstraňte kosti (jak na vykostění podle Pohlreicha čtěte zde). Smíchejte přísady a připravte si marinádu. Kuře vložte do sáčku a nalijte na něj marinádu. Maso je dobré marinovat v chladu nejméně dvě hodiny.

Umístěte kuře na horký gril a grilujte z obou stran. Kuřata průběžně potírejte zbylou marinádou, dokud nebudou hotová (vnitřní teplota 75 °C).

Autor:



Nejčtenější

Rostou hřiby, někde ještě i smrže. Ale jen na pár místech v republice

Úlovek z tohoto týdne, z lokality u Kostelce nad Černými lesy. Zapomeňte ovšem...

Specifický úkaz, kdy kvetou souběžně rostliny, jež bývají v půlce května již odkvetlé, a současně ty, které vykvetly o...

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Libeček (vysoký v pozadí), šalvěj, pažitka a další. Vše na jednom záhonu.

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a některým kuchyním...



Zamořil panelák cvrčky pro své chameleony. Stálo ho to padesát tisíc

Bez živého hmyzu se chameleoni neobejdou. Jeho přechovávání však má svá úskalí,...

Chovatelství exotických zvířat si často žádá nemalé oběti. Musíte svým mazlíčkům vytvořit ideální podmínky imitující...

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den tam na to přijede 250...

Maturitní zkoušky může mladým chovatelům narušit zajíc i přežraný pes

Praktická část maturit oboru chovatel na České zemědělské akademii v Humpolci.

Loukou nad Humpolcem se nese ostrý hvizd píšťalky. A také zazní příkaz: „Hledej, Blue, hledej!“ Feně českého fouska...

Další z rubriky

Africké fialky snadno namnožíte. A můžete je měnit s dalšími blázny

Mateční rostlina africké fialky s popisem nejvhodnějších listů k množení řízky.

Milovníkům afrických fialek se nedá říci jinak než sběratelé, protože kdo jejich půvabu propadne, nezůstane u jedné....

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

Chan Hon Menga našla česká výprava u výdeje v jídelně před tržnicí.

Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská soutěž o Bronzového...

Recepty v soutěži o grily: krásný roastbeef, ostrá křídla, žebra i špízy

Grilovaná vepřová žebra

V další víkendové části prezentace čtenářských receptů ukážeme inspiraci pro domácí grilovačky. Tentokrát se nám sešly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz