Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

  0:19aktualizováno  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem slaniny, zjemněná smetanou a skvěle dochucená kořením, bylinkami i šťávou z masa.

Zkuste ji třeba podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude v nedělním premiérovém vydání pořadu Tak vaří šéf! v podvečer na Primě připravovat jarní menu. Což je týden před Velikonocemi jasné nahrání na smeč.

Polopaticky vás naučí připravit nejen skvělé kuřecí závitky (další inspirace na roládu zde) s opravdu dobrou nádivkou, ale i svěží jarní salát s listy mladých pampelišek a ředkvičkami. Zjistíte také, jak upéci mléčné jehněčí v solné krustě či připravit luxusní dezert z čerstvých jahod. Chcete-li případně zkusit šéfův recept na kůzlečí roládu, najdete ho zde.

Jak na nádivku s čerstvými kopřivami, krok za krokem

Základem je samozřejmě ne úplně čerstvé pečivo nakrájené na kostičky, které v misce dochutíte solí a pepřem, s citem přidejte i trošku muškátového květu.

Fotogalerie

Pak přidejte na kostičky pokrájenou kvalitní slaninu, osmahnutou na pánvičce spolu s najemno nasekanou cibulí. Ve videu najdete tip, jak dostat z pánvičky do nádivky veškerou cennou šťávu, chuť a vůni.

Promíchejte, pečivo ještě zalijte smetanou, která nádivku zjemní, a přidejte lístečky či vršky mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a nádivku máte připravenou. Třeba na kuřecí roládu.

Kuřecí maso je totiž nejen nejdostupnější a lehké, ale nabízí také možnost kombinace bílého masa kuřecích prsou a tmavého masa kuřecích stehen v jedné porci, Spolu s nádivkou a čerstvými kopřivami vytvoří na řezy z takové rolády efektní mozaiku. Takže klidně jděte do kuřete i na Velikonoce.

A pokud byste si nevěděli rady, jak roládu zavázat, popis fíglů pro práci s kuchyňským provázkem najdete v článku zde i s videem:

Autor:




Nejčtenější

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.