Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEA ROKU: Nejlepší knedlík a finty na oloupání brambor a vajec

aktualizováno 
Podívejte se na fígl, jak nejsnáze oloupat brambory vařené ve slupce, který se vám bude hodit k přípravě bramborového salátu. V průběhu letošního roku vás zaujala i finta, jak snadno oloupat vařené vejce, nebo Zdeněk Pohlreich, kterého dojalo, jaký knedlík připravuje vařící optička.

Podívejte se, jak si lze usnadnit loupání brambor. Problém je, že to nefunguje vždy a všude, záleží totiž na odrůdě brambor. Ale za vyzkoušení to rozhodně stojí (více informací zde).

Kickstarter někdy nabízí rozumné nápady, jindy však blázniviny, kterým nelze než věštit jepičí život. Podobně je tomu u tohoto „supervynálezu“, který povýšil obyčejnou zavařovačku na designový kousek (více informací zde).

V poslední řadě Pohlreichova tažení po restauracích se stalo něco neslýchaného. Výjimečně chválil, a to tak, že rozplakal kuchařku. Takový knedlík ještě nejedl (více zde).

Štípání dříví je poměrně nezábavná a fyzicky náročná činnost. Český kutil obrátil gard. Místo aby se štípací klínky vrážely do špalku, kladivem „zabíjí“ špalek do klínu. A jde to i malým dětem, pro které se tak příprava třísek stane zábavou (více informací zde).

Položit podlahu tak, aby byla rovná, není žádná legrace ani pro schopného řemeslníka. Podívejte se na pomůcku, díky které si mohou pomoci i amatérští obkladači (více zde).

Autor:




Nejčtenější

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Další z rubriky

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.