Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

aktualizováno 
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.

Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným tvarohem si můžete připravit jeho lehčí variantu. | foto: Lotus Bakeries

Potřebné ingredience: 200 g karamelových sušenek (na našem případě jde o tzv. lotusky, ale můžete si připravit i domácí, případně použít běžné sušenky máslové), 80 g rozpuštěného másla, 400 g tvarohu (můžete použít i nízkotučný) , 200 g cukru, 3 vajíčka, šťáva z poloviny citronu a 2 vaječné bílky.

Postup krok za krokem

Karamelové sušenky rozdrťte nebo jemně rozemelte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačte na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.

Fotogalerie

V jedné misce smíchejte tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Pokud toužíte po intenzivnější citronové chuti, přidejte k tvarohu ještě  jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

V další misce vyšlehejte sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmíchejte do připravené tvarohové směsi a naneste na upečený korpus. V troubě předehřáté na 180°C pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout a ještě dejte hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice. 

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenekdort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi.

Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Další variantu, jak připravit cheesecake, pro vás máme na videu (recept zde): 

Autor:




Nejčtenější

Knihovna vznikla z nových bedýnek ze smrkového dřeva, natřené jsou vodou...
Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Roztomilost malým mopsům zůstane a nudní rozhodně nejsou. Když ho dobře...
VIDEO: Jakého psa vybrat do města? Nabízíme pět tipů, navrhněte další

Ideální pes do městského bytu neexistuje. Respektive je to každý pes, který je správně socializovaný a vychovaný tak, aby nepůsobil problémy svému majiteli ani...  celý článek

Když našli toulavou kočku Sandy, vážila přes 7 kilogramů.
Tak tlustá kočka se jen tak nevidí. Nedokáže se ani poškrábat

Kočka Sandy byla vlastně jen obyčejná toulavá kočka, kterou záchranáři nalezli v parku v Bromsgrove ve Velké Británii. Zaujala je však tím, jak byla velká a...  celý článek

Další z rubriky

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.