Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

aktualizováno 
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.

Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným tvarohem si můžete připravit jeho lehčí variantu. | foto: Lotus Bakeries

Potřebné ingredience: 200 g karamelových sušenek (na našem případě jde o tzv. lotusky, ale můžete si připravit i domácí, případně použít běžné sušenky máslové), 80 g rozpuštěného másla, 400 g tvarohu (můžete použít i nízkotučný) , 200 g cukru, 3 vajíčka, šťáva z poloviny citronu a 2 vaječné bílky.

Postup krok za krokem

Karamelové sušenky rozdrťte nebo jemně rozemelte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačte na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.

Fotogalerie

V jedné misce smíchejte tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Pokud toužíte po intenzivnější citronové chuti, přidejte k tvarohu ještě  jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

V další misce vyšlehejte sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmíchejte do připravené tvarohové směsi a naneste na upečený korpus. V troubě předehřáté na 180°C pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout a ještě dejte hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice. 

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenekdort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi.

Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Další variantu, jak připravit cheesecake, pro vás máme na videu (recept zde): 

Autor:




Nejčtenější

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

Europaleta jako součást pracovního stolu.
Europalety se často nevyplatí vracet, raději je využijte

Dřevěné europalety jsou jako vratné lahve a můžete za ně dostat zpět zálohu až 150 korun za kus, často se ale nevyplatí je vůbec vracet. Zvlášť pokud vám na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.