Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

aktualizováno 
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.

Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným tvarohem si můžete připravit jeho lehčí variantu. | foto: Lotus Bakeries

Potřebné ingredience: 200 g karamelových sušenek (na našem případě jde o tzv. lotusky, ale můžete si připravit i domácí, případně použít běžné sušenky máslové), 80 g rozpuštěného másla, 400 g tvarohu (můžete použít i nízkotučný) , 200 g cukru, 3 vajíčka, šťáva z poloviny citronu a 2 vaječné bílky.

Postup krok za krokem

Karamelové sušenky rozdrťte nebo jemně rozemelte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačte na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.

Fotogalerie

V jedné misce smíchejte tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Pokud toužíte po intenzivnější citronové chuti, přidejte k tvarohu ještě  jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

V další misce vyšlehejte sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmíchejte do připravené tvarohové směsi a naneste na upečený korpus. V troubě předehřáté na 180°C pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout a ještě dejte hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice. 

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenekdort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi.

Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Další variantu, jak připravit cheesecake, pro vás máme na videu (recept zde): 

Autor:




Nejčtenější

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.